maanantai 17. lokakuuta 2011

Uus viikko, uudet kujeet..

Maanantaina auton metsästys jatkui uudella tarmolla. Sähköposteja paiskottiin joka suuntaan ja yksi koeajokin käytiin tekemässä. Iranilainen "herrasmies" myi vuoden -94 Pajeroa ja auton piti olla aivan tipotop kunnossa. Noh, totuus oli toinen. Auto oli yltäpäältä sisuksia myöten paskassa. Ikkunat ei toimineet, ilmastointi oli paskana ja penkit oli rikki. Hienovaraisesti kieltäydyttiin ostamasta autoa :) Ei olis ollu mukava yöpyä autossa rottien, banaanilastujen ja röökin-natsojen seassa.

Testien jälkeen hurautettiin dösällä takaisin kaupunkiin ja kuvailtiin vähän nähtävyyksiä. Vanha arkkitehtuuri erottuu selvästi, kun uudet lasiset pilvenpiirtäjät on rakennettu aivan talojen kylkeen. Katukuva näyttää hauskalta ja välillä jotenkin epätodelliselta.


Kuka ei kuulu joukkoon?

First I was like "Hey, what's that?"
But then I was like "WTF are you doing man?!"

Aikasemmin meihin yhteyttä ottanut mekaanikko, nimeltään Santos soitti ja kertoi, että hänellä olisi "täydellinen" auto meille valkattuna. Hän välittää käytettyjä autoja Australiaan saapuneille, varsinkin Espanjalaisille. Aluks oltiin vähä skeptisiä, että mikähän kusettaja tää äijä oikein on, koska tämä on vieras maa, tavat ja ihmiset. Sovittiin kuitenkin tapaaminen, missä voidaan tarkastaa auto ja selvitellä mikä on hommannimi. Santos saapui vaimonsa kanssa illan hämärissä ja käytti meidät koeajolla. Se näytti oikein hyvältä, niikuin oli luvattu. Mittarissakin oli vaivaiset 150tkm. Ilmastointi toimi, JES! Neliveto, JIIHAA! Kaikinpuolin se vaikutti oikein hyvältä ja juuri meille sopivalta. Ainut ongelma oli se, että meillä oli varattu auton ostoon 5000$ ja tämä maksoi 6000. Hampaita kiristellen lupauduttiin kuitenkin ostamaan auto, sillä Santos vakuutti meidät 12kk takuulla ja jos tarvitsemme apua auton pois myynnissä, hän auttaa kyllä. Maksoimme hänelle käsirahan 150$, joka kieltämättä hieman kuumotti, vaikka pieni summa onkin. Sovittiin, että hän soittaa meille aamulla, jolloin hoidetaan kaupat ja paperit kuntoon.

Loppuilta meni jotenkin hermostuneissa fiiliksissä, koska ei oikein tienny mihin sitä on ryhdytty. Käytiin leffateatterissa kattomassa leffa, joka vei ajatuksia hieman muualle ja sen jälkeen painuttiin pehkuihin.

Tänään aamulla puhelin pirahti ja Santos kertoi, että tulisi hakemaan meidät kun olemme hankkineet rahat autoon. Kiireesti lähdettiin pankkiin säätämään käteistä ja sehän ei sujunut ihan mutkitta (ylläri). A:lla korttien nostoraja on asetettu 1680€. Ajateltiin, että sehän koskee vain yksittäistä korttia, eli electronilla ja luottokortilla voi molemilla nostaa kyseisen summan - VÄÄRIN! Tämä todettuamme, oli M:n vuoro alkaa kikkailla korteilla. Ongelmana oli, ettei tilillä ollut tarpeeksi katetta, eli piti etsiä nettikahvila missä rahaa voitaisiin siirtää. Kahvila löytyi, mutta niiden koneet eivät suostuneet aukaisemaan nettipankkia. Hetken kirjoilun jälkeen paineltiin takasin hostellille, oman koneen ääreen siirtämään rahat. Se onnistui ja vieressä olevasta ostoskeskuksesta käytiin nostamassa puuttuvat rahat. Santos poimi meidät kyytiin varttia myöhemmin, mentiin poimimaan auto ja hoidettiin paperit kuntoon. PADAPIMPADAPUM nyt ollaan auton onnellisia omistajia! :D

Tässä se on kaikessa komeudessaan. Kyseessä ei ole ihan täysverinen maasturi, mutta neliveto kuitenkin. Pusikkoon tai outbackille kun joudutaan, niin siitä on varmasti apua :D


Takanpenkit kaadettuna tonne mahtuu myös nukkumaan.


Auton rekisteröinnistä muutama vinkki, jos teistä joku joutuu joskus sellaisen täältä hankkimaan. Queensladissa ostettavassa autossa pitää olla RWC (road worthy check) tehty, eli periaatteessa mekaanikon tekemä tarkastus, että autossa toimii valot, vyöt, jarrut, renkaat jne. Ilman tätä dokumenttia, autoa ei voida katsastaa tai edes myydä katsastettuna. Meidän tapauksessa rekisterin siirto tehtiin meidän nimiin, koska auto on rekisteröity tammikuulle 2012 asti, myös auton RWC oli ok. Siirtoa varten meidän piti todistaa henkilöllisyytemme passin ja 2 luottokortin avulla, koska emme omista QLD:n ajokorttia. Mukana piti olla myös todiste osoitteestamme, eli kuitti maksetusta huoneesta hostellistamme. Koko homma oli hoidettu 20 minuutissa, jonka jälkeen olimme viralliset auton omistajat. Nyt tarvitsee vain odottaa 5-10 työpäivää, että postissa saapuu viralliset laput. Me varmaan tullaan poimimaan ne täältä hostellilta myöhemmin.

Nyt sitten mietitään että mihinpäin tästä suunnataan. Pakollisia asioita, mitkä pitäisi vielä hoitaa ovat Australian tax file number (verokortti) työntekoa varten ja paikallinen pankkitili.

- A&M

3 kommenttia:

Annemari kirjoitti...

Moi armaat! Onnea autosta, siisti peli!! Vähän kiva teidän nyt sillä lähtä reissuun :) Kauheesti teillä kaikkea järjesteltävää siellä vielä, huh!

Täällä elämä ennallaan, syyshommia touhuttu:laitettiin tramppakin jo talviteloille. Saara onkin nyt kotosalla kun taitaa rokotteesta huolimatta olla muutama vesirokkonäppylä kehossa. Saas nähä tuleeko mulle ja Veeralle, me ei olla rokotettuja eikä sitä sairastaneita.. :( Että sitä ootellessa.. Toivottavasti ennen Riian reissua ehtisi olla kaikissa jos on tullakseen.

Terkkuja täältä jok`ikiseltä!!

Rakkauvella,
Annemari

G´Pau kirjoitti...

Jee auto alla :) Ylläri ettei Maijulla ollut katetta :D :D No ei...hyvä kun saitte homman kuntoon! Enjoy!

Riitta kirjoitti...

Onnea auton omistajille! On siinä ollut monenmoista ennenkuin asiat kolahtivat kohdilleen. Sitten vain kohti uusia seikkailuja..

syksyiset terveiset meiltä molemmilta!

-äitiliini-