lauantai 8. lokakuuta 2011

Hong Kong 6/6

Viimenen kokonainen päivä takana. Aamulla tuli pientä hässäkkää, kun puhelimen herätyskello ei herättänyt. Kymmeneltä aamulla piti tehä chek out edellisestä hostellista ja me herättiin sopivasti 10 vaille 10. Parissa minuutissa saatiin ittemme ja tavarat kasattua ja oltiin ulkona huoneesta. A olikin tasan kello 10 luovuttamassa avainta respassa. Meidän siis piti vaihtaa hostellia vielä viimeiseksi yöksi, koska varausta tehdessämme, kyseisessä huoneessa oli vain viisi yötä vapaana. Onneksi samasta talosta, kerrosta ylempää löytyi hostelli, josta saatiin samanlainen koirankoppi yhdeksi yöksi :)

Aamupalan jälkeen lähdettiin viereiselle Lantaun saarelle. Tarkoituksena oli käydä tarkistamassa vuorilla istuskeleva Budha ja upeiksi kehutut rannat. Ilma oli pilvinen ja utuinen, vaikka sääennustus lupasi meille aurinkoista säätä. Päätettiin jättää rantojen katselu väliin ja mennä käymään ainoastaan vuorilla.

Meno vuorelle tapahtui cabel car viritelmällä, eli toisinsanoen koppihissillä. Valitiin muutaman euron kalliimpi, lasilattialla varusteltu näköalahissi. Valitettavasti jälleen kerran sääolot pilasivat näkymät, jotka olisivat ilman sumua olleet varmasti mahtavammat. Matka huipulle kesti about 20 minuuttia. Ylös olisi päässyt myös kävellen, mutta näillä raiskatuilla pohkeilla matka olisi kestänyt varmaan viikon - sen verran on tullut jo käveltyä tämän viikon aikana. Jotkut rohkeat sisupussit siellä kuitenkin näytti ylös rimpuilevan :D




30metriä maanpinnasta. Onneks lasi kesti.

Ylös päästyämme huomattiin, että kyseesä on jälleenkerran tavanomainen turistirysä, niin kuin moni muukin nähtävyys täällä - tämä ei tullut yllätyksenä. Löydettiin vähän sivummasta polku, josta päästiin katselemaan maisemia ja räiskimään kuvia vähän erilaisesista kuvakulmista.





Moro Budha.

Pikkukiinalainen ja rekkamiehenhymy.

Loppupäivä onki menny hostellihuoneessa makoillessa, koska jostain pääsi M:n suolistoon möngertämään jonkinnäkönen vattapöpö. Toivottavasti huomenna olis jo kaikki kunnossa.


Kaiken kaikkiaan Hong Kong yllätti positiivisesti. Tämä kuusi päivää, mikä oli varattuna täällä oloon, oli meille sopiva kaiken tarvittavan nähtäväksi. Tässä ajassa ehti hyvin oppimaan paikallisen liikenteen ja sulautumaan ihmisvirtaan. Ensimmäisinä päivinä oltiin tulppina ja hidasteena, kun pyörittiin ja etsittiin kylttejä. Viimeisinä päivinä pystyy kuitenkin määrätietoisesti puikkelehtimaan muiden ihmisten seassa, kun tietää minne haluaa päästä. Ihmiset on täällä pohjimmiltaan ystävällisiä, eikä oo tullu mitään ongelmia kenenkään kanssa. Loppuenlopuksi kellään ei kuitenkaan ole aikaa ylimääräisille hymyille tai huomionosoituksille, vaan kiire pitää kaikki otteessaan. Kadulla ei suuremmin näy ihmisiä pällistelemässä näyteikkunoita, korkeita taloja tai muuten vain sunnuntaikävelyllä. Suurimmalla osalla on tarkoituksena päästä nopeasti paikasta A - paikkaan B. Kaikkien sääntöjen, lakien ja ohjeiden avulla porukka pysyy kontrollissa ja kaupunki on hallittu kaaos. Maailman tiheimmin asutetuksi alueeksi tää on erittäin toimiva paketti! :)

Huomenna matka sitten jatkuu kohti Aussilaa. Lento lähtee kello 12:50 ja kestää takamusta puuduttavat 9 tuntia. Brisbaneen laskeudutaan puolilta öin, eli saas nähä miten löydetään hostellille siihen aikaan. Katsotaan liikkuuko bussit vai ajellaanko sitä taksilla :)

Pysyvämpää määränpäätä kohti! See ya!

- A&M

5 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Kiitos taas päivän yhteenvedosta! Toivotaan että Antin vatsatauti menee ohi pian.

Hyvää lentomatkaa Australiaan, lento on pitkä koettakaa jaksaa..uudet seikkailut odottavat :-)


Ajatuksin kanssanne, palataan <3

Annemari kirjoitti...

Moro! Kiitti Hong Kongin "matkasta", ihan innolla joka ilta olemme odotelleet uutta tarinaa ja upeita kuvia päivän tapahtumista! Turvallista matkaa kohti Australiaa,toivottavasti kaikki mahapöpöt jäävät Kiinaan..Meillä täällä jo huomenna alkaa Topin synttärijuhlinnat ja niitä sitten reilu viikko kestääkin :) Muutenkin kaikki ok.

Palataan, rakkauvella
Annemari

G´Pau kirjoitti...

G´Day mate, ´ow yer goin? Kyl se travellerilla AINAKIN yksi vatsapöpö on enemmän sääntö ku poikkeus :D Sori vaan, kaikella rakkaudella <3 Mä NIIN odotan Ozzi- juttuja!! (Eli Australia-juttuja...) P.S Kandee varautua jatkossakin pieneen Ozzi-lingoon ;) ...Anyway, G´Donya mate!

Riitta kirjoitti...

niin...Maijullahan se vatsapöpö oli eikä Antilla!
eli Maiju kultaseni pikaista paranemista ja hyvää lentoa kohti Australiaa huomenna!

Rakkain terveisin äiti

Herra Haapa kirjoitti...

miljoonakaupungin kiireessä ja pärinässä sitä jotenki havahtuu siihe, et onni ei välttist o ainaka siellä, vaikka on kaikkea mahollista. ihmiset ne vaa kasautuu hurjas mittakaavas megapoleihin. paradoksi. tämä raport oli hyvä hong kong-kuvaus. tietääpähän jutut, jos joskus tulee eksyttyä spoteille. ei nyt ehkä ihan vähään aikaan kumminka :D ollaa alpertti muuten samas vaihees ton letin kaa. ns. cockface-vaihe. kasvu tai katki. ite valitsen pipon ja kasvun :D kunnes pääyn kuumiin keleihin jukopliut. ei muuta ku mick mcdundeeileileilee tyä, ookkemo!