torstai 20. lokakuuta 2011

Goodbye Brisbane!

Pari päivää hujahti ohi kirjoittamatta erinäisten kiireiden takia. Nyt voitaisiin tiivistää viimeisten kolmen päivän tapahtumat yhteen pläjäykseen.

Auton oston jälkeen päätettiin, että sitä pitää juhlistaa jotenkin. Naapurissa olleesta ostoskeskuksesta löytyi viinikauppa, ja sieltä huikea 6$ valkkaripullo :) Napattiin puteli reppuun ja suunnistettiin lähistöllä olleeseen Parkland nimiseen puistoon. Sieltä löytyi valaistuja vesiputouksia ja puita, oli lampia, grillipaikkoja, amfiteatteri?, muistomerkkejä, lasten leikkikenttiä ja vaikka mitä. Puisto oli erityisesti kuntoilijoiden suosiossa, lenkkeilijöitä viuhtoi menemään joka suunnassa, nurmialueilla ihmiset pelasi rugbyä ja jumppaili isoissa porukoissa. Mesta on kyllä täydellinen just tollaseen toimintaan. Siellä me kuntoilijoiden seassa istua törötettiin, auringonlaskua ihmetellen ja viiniä siemaillen. Tottakai joitakin kuvia tuli myös napsittua.

 M = KOALA




Muovailuvaha tai muovailumaha maailma

Luksusviinit täristää kypärää.
Eilisen ohjelmassa oli makuupussien ja jonkin sortin patjan hommaaminen auton eteläsiipeen :D Eka meinattiin hommata vaahtomuovipatja, mutta sellasen löytäminen osoittautu liian vaikeaksi, joten päätettiin ostaa ilmapatja. Sen pystyy tyhjentämään ja pakkaamaan pois kun sitä ei tarvitse. Makuupussit makso 16$ kpl ja ilmapatja 23$, eli ei noiden ostamisesta hirveesti köyhtynyt.  Saa nähä millon näitä pääsee/joutuu ekan kerran testaamaan :D sitä odotetaan innolla.

Ostosreissulla törmättiin myös KOLMEEN suomalaiseen! Kaupan ovella kuultiin, kun pariskunta jutteli keskenään suomeksi jotain, johon tokastiin että "kappas, suomalaisia!". Kyseessä oli Brisbanessa asuva suomalainen pariskunta. He pyysivät meitä luokseen kylään ja kertoivat että voisimme olla yötäkin jos tarvetta on. Naisella oli myös heti M:lle töitä tarjolla vanhainkodista. Sovittiin, että kun palaamme roadtripiltä, otamme heihin yhteyttä ja käymme heidän luona kyläilemässä.

Kauppaan päästyämme jutusteltiin keskenään jotakin ja hetken päästä vanha mies tuli meidän luokse kysymään, että "oletteko suomesta?". Mies on asunut Ausseissa jo yli 50 vuotta ja oli hyvin onnellinen, kun pääsi puhumaan suomalaisten kanssa.  Juttelimme hänen kanssaan varmaan 40 minuuttia ja juttua riitti niin, ettei irti tahtonut päästä. Sanoimme varmaan 3 kertaa, että "taidamme tästä jatkaa matkaa...", mutta aina löytyi joku jutunjuuri, josta alkoi piiiiiitkä tarina :D Hän kertoi miten oli saapunut tänne, mitä töitä oli elämänsä aikana tehnyt, miten tapasi vaimonsa ja kaikesta maan ja taivaan väliltä. Suomessa mies oli lähtönsä jälkeen vieraillut  9 kertaa, viimeeksi 4 vuotta sitten. Kovasti mies vakuutteli, että tämä on hyvä maa asua ja SEURUSTELLA :D

Ostosreissun jälkeen säädettiin netin kautta paikalliset verokortit, jotka toivon mukaan tulee postissa Brisbanen hostellille. Napataan ne ja muutkin postit kyytiin, kun suunnataan kohti pohjoista.

Tänään VIHDOIN JA VIIMEIN päästiin lähtemään pois Brisbanesta. Aamulla pakatiin kamppeet, otetiin auto alle ja suunnaatiin nokat kohti Gold Coastia ja Coolangattaa. Tunnin ajomatka meni nopeesti, mutta hiukan harhaillen. M:n lisäksi, olisi hyvä olla myös ihan oikea navigaattori. Näitten tienviitat on välillä sen verran sekavia, joten ei ihme jos välillä ajelee harhaan. Eipä tuo vasemman puoleinen liikennekkään helpota asiaa tai ajamista yhtään!

PANIIKKI päällä.
Ohan tota tavaraa :)
A: Välillä kun tulee nopee tilanne ja vaihdekeppi on vasemmalla ja vilkku oikealla puolella, niin meinaa kädet mennä vähän sekasin. Omasta mielestään kun laittaa vilkun päälle, niin alkaaki pyyhkimet viuhtoo raivolla! :D Kyllähän siihen jo yhen päivän ajamisen jälkeen on jo vähän tottunu.

Tällä hetkellä majoitutaan YHA Goolangatta hostellissa. Täällä on ihanan rauhallista ja ranta löytyy kahden kadun päästä. Hostelli on lähestulkoon samanlainen kun aikasempi. Tosin mölyävät britit ja sakemannit puuttuu (helpotus). Ainut miinus on takapihalla sijaitseva lentokenttä, josta välillä tulee aikamoinen moottorimelu. Ensin meinattiin mennä dormiin, mutta otettiin kuitenkin pirva-huone, koska tämä oli vaan 5$ kalliimpi. Huone on 32$/henkilö yöltä ja hintaan sisältyy aamiainen, saas nähä millanen se on :P

Kokkikettu vauhdissa.
Ulkoilmaravinteli, bon apetiit, kokillekki näyttää maistuvan ;)
Nyt kun vihdoin päästiin meren ja rannan tuntumaan, niin oli aika ostaa A:lle surffilauta! Respan tyttö suositteli paikallista pientä surffiputiikkia, jossa myydään uusia ja käytettyjä lautoja. Kurvattiin liikkeeseen ja valmikoimaa olikin jos jonkinlaista. Myyjä esitteli sopivat vaihtoehdot ja niistä A valkkas mieleisensä. Koko roskalle, remmeineen ja evineen tuli hintaa 350$. Tottahan toki lauta piti heti päästä testaamaan, joten haettiin hostellilta shortsit ja pyyhkeet ja pyyhkästiin rantaan. Ilma ei ollu ihan parhaimmasta päästä ja vesikin oli ihan himpun viileetä.


Vahat pintaan...
...Ja aaltoihin
 M: Kyllä se sen verran kylmää tais olla, kun merestä nous kananlihalla ja hypotermian partaalla oleva mies. Reppana... <3 Näin vaimokkeen näkökulmasta tuo surffaaminen ei oo kyllä ihan mieleisin harrastus. Heti kun A katos näkyvistä, iski hirvee paniikki: "NO NYT SE ON HUKKUNU, HAI ON SEN VIENY, MISSÄ NÄKYY HAIN EVÄ, KUKA TULEE AUTTAMAAN APUAPUAPUA!?" :D Kyllä se sieltä sitte takas tuli, mutta tähän on kyllä totutteleminen, että en oo pelastushelikopteria joka kerta tilaamassa, kun se häviää aaltoihin :D

Viikonlopuks on onneks luvattu aurinkoisempia kelejä, joten eiköhän tässä rannalle päästä vielä :)

Saas nähä mihinkä sotamantereelle tässä vielä tänä iltana joutuu, kun helvetin enkelit pärähti pihaan tovi sitten. Käydään ottamassa kuva jos uskalletaan. Hahah.. Onneks täällä on oma vahtikoira nimeltä Cooly! Otetaan siitäki kuva jos uskalletaan! :D

- A&M

5 kommenttia:

Annemari kirjoitti...

Moro! Ai vitsi että saa aina hyvät naurut ku teidän sekkailuja lukee, kiitti siitä :D

Älyttömän mukava kun pääsitte vihdoin matkaan!! Riemukasta ja turvallista reissua,

rakkauvella,
sisko

jouko kirjoitti...

Heippa ja kiitos blogista.Haluaisin olla siellä mukana!!!!On varmasti mahtavaa...!!!
Kaikkea hyvää ja korkeiman siunausta.
PS.olkaa varovaisia ja välttäkää HAITA.
Rakkauvella ISKÄ.

Kake kirjoitti...

Tsaukki! Kylläpä on taas mahtavia kuvia ja juttuja! Ihan ku toi teijjän elämä ois nytte jostain elokuvasta...! :) Nuo kaikki hiekkarannat ja rakennukset,huh huh...

Täällä kaikki ookoo..Hugolle tullu pienet hampaan nykeröt.. :) Lentsua meinaa olla,mutta poispäin menossa, onneks..

Yrittäkkää kuvata niitä moottoripyörätyyppejä,jännää.. ;) Mutta terkut mukelot ja palataan taaaas! <3

T:Kake eli Katju.

G´Pau kirjoitti...

Teillon kyl ihan oma Madventures menossa :) Nyt vielä kehiin travellerin ällöimmät ruoat, MadCook! Ois oikeesti mielenkiintoista lukee ja nähdä, mihin kaikkiin meille eriskummallisiin ruokiin ja nesteisiin törmäätte! Jos siellä nyt törmää...Enjoy!!!

Riitta kirjoitti...

Kiitos taas matkakertomuksesta ja ihanista kuvista!
Hyvä että pääsitte jatkamaan matkaa. Maiju, ymmärrän hyvin tunteesi kun A häviää aaltoihin itse olisin jo varmaan hälyttänyt pelastajat paikalle:-)
Ei muuta kuin korkeita aaltoja ja aurinkoa teille ilman haita!

rakkain terveisin äitiliini