perjantai 7. lokakuuta 2011

Pikku kiinalaisia.

Tänään on ollu kuuma, kostea ja hikinen päivä, mittarissa +28C! Paleleeko teitä? Meitä ei :P Ollaan käppäilty pitkin katuja ja käytiin tarkistamassa pakollinen nähtävyys Avenue of stars. Törmättiin siellä Bruce Leehen, joka tais pikkasen jäykistyä kun näki meidät :)
Kadun päästä löytyi Starbucks, jossa vedettiin perinteiset aamukahvit naamariin ja naureskeltiin ihmisille. Oli jos jonkinlaista aamuhölkkääjää pikkusissa itäsaksalaistyylisissä shortseissaan, sun muuta ihmeellistä kulkijaa.
Dragon Bruce Lee!
A:lla on ollut ohjelmistossa hankkia ranteeseen kello jo pidemmähkön aikaa. Saamattomana kaverina asia ei ole hoitunut, ennenkuin nyt. Kadulla vanha mamma iski lapaseen lappusen, jossa luki "Casio watches -60%". Eihän siinä auttanut kun painella ovesta sisään ja mennä tutkimaan mikä oli homman nimi. Puoti vaikutti ensisilmäyksellä siltä, että tuotteet ovat aitoja, toisin kuin useimmat intialaishuijareiden katukioskit. Kelloja oli jos jonkin sorttisia ja hinnoiltaankin ne olivat huokeita. Hetken pällisteltyämme ja muutamia testailtuamme, matkaan tarttui ranteeseen kiinnitettävä g-shock. NIIIICE! Hinta=halpa...


Aivot alkoivat tossa pisteessä kiehua ja naama sulaa, joten päätettiin suunnata lähellä olevaan Kowloon Parkkiin. Mukaan napattiin kylmiä juomia ja vähän pientä naposteltavaa. Puistossa maleksiminen helpottaa kummasti, kun pääsee irtoamaan tosta kaikesta sekopäisestä hulinasta.

Pää pehmeenä zoomailee puiston elikoita


Kotimatkalla tiirailtiin kultakauppojen ikkunoissa loistavia koruja hieman tarkemmin. Ja HETKINEN, suurinosa koruista oli hinnoiltaan kymmeniä tuhansia euroja!? Kallein mitä löytyi oli jade-koru á 110 000€. Ymmärtäis jos näitä olis yhdessä tai kahdessa kaupassa, mutta 2km pitkällä kadulla saattaa olla about 30 tälläistä liikettä. Herää siis kysymys, what the fuck? kuka näitä oikeen ostaa ja millä rahalla?
Kohtuu outoa on myös se, että kaikissa liikkeissä istuu ihmisiä, jotka koittavat ilmeisesti hieroa kauppoja koruista. Taitaa olla paikallisilla palkat kohillaan tai jotaa. HUH HUH.

Autoista kans huomaa, että ihmisillä riittää pätäkkää. Tulenuudet Maseratit, AMG Mersut, Porchet, Lambot sun muut halvat menopelit kimaltelevat kaduilla, ainoat vähemmän siistit automobiilit ovat joko takseja tai busseja.


Nyt useamman päivän jälkeen voi todeta, että siisteys on täällä kunnossa. Roskia ei vain ole. Vessoja löytyy joka nurkasta, ne ovat ilmasia ja todellakin siistejä. Jopa röökit menevät katujen kulmissa oleviin tuhkiksiin. Tottakai 5000$ sakko roskaamisesta pelottaa jengiä, mutta hyvä niin. Tästä vois kotimaassa ottaa oppia. Sakkouhkauksia ja kieltomerkkejä täällä riittää ja pitää jengin varpaillaan; "Älä istu, älä sylje, älä kiipeile, älä ruoki tai häiritse lintuja, älä roskaa, kuvaaminen kielletty, tupakointi kielletty, älä poimi kukkia, ei graffitteja, ei sateenvarjoja, syöminen ja juominen kielletty, ei koiria, älä kuse nurkkiin, älä ota aurinkoa." JNEJNE! Huh :D Välillä pelottaa, että koska täällä napsahtaa sakkolappu kouraan. Kiltisti on eletty tämä viikko ;)


- A&M

<3

1 kommentti:

Riitta kirjoitti...

Hei vaan! Teillä ollut jälleen tapahtumarikas päivä! Hienon kellon Antti sai ostettua :-)
Sielläpäin kuumaa ja kosteaa, meillä suomessa syysmyrsky ja vesisadetta.
Huomenna sitten viimeinen päivä siellä. Lähdette siis sunnuntaina kohti Australiaa.

Oikein mukavaa päivää teille!

Äiti