tiistai 25. lokakuuta 2011

Springbrook national park

Aamu valkeni kirkkaana, kuten säätiedotus oli lupaillutkin. Muuten oltiin valmiina lähtöön, paitsi lenkkarit piti kaivaa esiin släpärien sijasta, ikinä ei tiiä minkä päälle sitä tuolla viidakossa astuu. Jälleen kerran perille löytäminen tuotti pieniä ongelmia, mutta onneksi paikka kuitenkin löytyi, kiitos Google maps.


Ekana oli tarkotus käydä tutkimassa Natural Bridge niminen vesiputous. Paikkaa oli kehuttu hienoksi ja on muka "must see" kohde. Suoraan sanottuna me ainakin petyimme, vesiputous muistutti enemmänkin puroa. Polkukin oli aidattu niin, ettei kunnon kuviakaan päässyt ottamaan. Aidan ylittämisestä olisi seurannut melkoiset rapsut ja niitähän emme halua. Yöllä luolassa mellastaa kiiltomatoarmeija, jonka kuvaaminen vois olla kyllä hieno kokemus.

Kovasti yritettiin bongailla koaloita, mut ne tyypit oli menny jonnekkin piiloon. Nähtiin me kuitenkin erinäkösiä lintuja, laihoja lehmiä ja yks liskomieski sattu samalle polulle. Siinä kyllä piti hetken aikaa arpoo, että kuka väistää ja ketä! :D Metsästä kuulu kyllä jos jonkin näköstä ääntä ja rapinaa. Linnut laulelee ihan hurjan kuulosilla saundeilla. Ykskii muistuttaa enemmmän laserpyssyä kun eläintä ja toinen kuulostaa ihan isolta apinalaumalta. Nää painii vähä eri sarjassa kun kotosuomen rasittavilta kuulostavat harakat ja lokit.


Melkein ku se kaveri sunnuntaiyöltä.
Hämis ja sen kotiverkko :DSeuraavaksi lähdettiin etsimään look out pointteja, joista oli näkymät alas laaksoon.  Ajettiin useita kilometrejä melkosta ylämäkeä, parhaimillaan jyrkkyys tais olla 17%. Matka jatkui kokoajan vaan korkeemmalle ja korkeemmalle, korvissaki ihan paukkui. Vuoren päältä maisemat olivatkin ihan makoisat. Alhaalla näkyi vihreitä peltoja, jokia ja tiheitä metsiköitä silmän kantamattomiin. Keli oli kuitenkin sen verran kuumankostea ja utuinen, että näkyvyys oli hieman rajallinen. Takasin tultaessa valuttiin pitkin mäkeä yli 15km painamatta kaasupoljinta kertaakaan, jarrut huus kyllä leipää :D Tie oli sen verran mutkainen, että se sai auton heijaamaan ja M vaipui uneen, niinku pikku vaava kehdossa.Jos oltais otettu tämä sama keikka joltakin matkanjärjestäjältä, olisi kahden hengen hinnaksi tullu about 160$. Omakustanteisena tämän reissun hinnaks tuli ainoastaan 20$, mikä meni bensoihin. Etuna oli tietenki myös se, että sai mennä ja tulla niinku halus, eikä tarvinnu missään isossa turistiryhmässä pyöriä. Kyllä oma auto on jepa juttu! :)

- A&M

6 kommenttia:

Kake kirjoitti...

Wau! Mahtavia kuvia ja juttuja taas! Hah,Maijju nukahatanu autoon.. :) On siellä kyllä niin eri maailma ku täällä ihanassa koto-Suomessa.

Me ollaan nyt Rovaniemellä..sumuinen ja helekkarin kylmä ilma ollu koko ajan..tais eilen sataa jotain alijäähtynyttä vettäkkii! Valtteri sano,ku koulusta polki pyörällä,että ripset jääty yhteen! Aamu tosissaan täälläki alko oikein mukavasti. Pimmeetä ku mörön persiissä,kylymä ku Esterin persiissä,aamupuurot pitkin seiniä ja Hugon naamaa,itkua,tahtojen taistelua ja rakkaan lapseni kakat lattialla <3 Ja kaikki tämä tapahtuu 40 neliön känpässä!

Nää teijjän jutut ja kuvat saa kyllä aina hyvälle tuulelle..sitä kuvittellee itekkii kaiken tämän keskellä,että on siellä teijjän kanssa! :) mutta tämmönen pikku vuodatus tähän,nyt mentävä ottamaan mustikkapiirakka uunista (johon hakkasin palasokerista sokerit käsin,ku eihän tässä firmassa TIETENKÄÄN sitä ole ku tarviis.)

Palataan taas ja pitäkää huoli toisistanne! <3 Terkkuja mukelot <3
-Katju eli Kake

Riitta kirjoitti...

Mahtavat maisemat taas olitte saaneet kuvattua.

Olen samaa mieltä omamatkailusta; se on paljon antoisampaa ja edullisempaa kuin ryhmässä kulkeminen. Martin kans aina seikkaillaan ulkomailla(kin) kahdestaan, eksytään välillä ja lopulta löydetaan oikea tie :-)eikä ole riippuvainen toisten aikataulusta!

terveiset täältä kylmästä suomenmaasta..rakkain terkuin äitiliini

jouko kirjoitti...

Hei vaan...ja kiitos uutisista.On mahtavat maisemat siellä päin maapalloa!!
Olkaa varovaisia siellä "viitakossa" ja merellä,kun on niitä haikaloja.
Kaikkea hyvää ja turvallista olemista.

Rakkain terv.Iskä&Kaija-Leena

G´Pau kirjoitti...

Mä näin viime yönä unta, että oltiin sun kans moottorikelkkailemassa Ahmolla..mä ajoin sitä, ja se ei oikein liikkunut, ja siinä oli mopon vaihteet jne. :D Joo, oispa eri kiva olla siellä..mut ku ei, täällä räkänokkana taas toista antibioottikuuria vetelen :/ Enjoy!

G´Pau kirjoitti...

Nyt löyty se biisi, josta joskus kyselin että mikä ja kenen biisi sen on :) Se on Marlii: Nautin elämästä. Linkki: http://www.youtube.com/watch?v=OmQBgJZcdCI

Eppu kirjoitti...

Miks Maijulla ei oo pitkää heinänkortta suupielessä tossa kuvassa? Se ois kruunannun ton! Miä nyt vähä petyin.


Suukkoi ja halei!