tiistai 11. lokakuuta 2011

Ihmemaa OZ

Hellurei, Australiassa ollaan! :)

Teknisten ongelmien takia päästiin vasta nyt päivittämään uutta tekstiä. Joten tässä stooria kahdelta ekalta päivältä. Olkaa hyvä :)

Rantauduttiin tänne Brisbaneen sunnuntaiyönä ja 9 tunnin lento menikin yllättävän kivuttomasti - kintut vissii ollu niin kovilla, että lepo tuli tarpeeseen. Hurautettiin taksilla hostellille, säädettiin huone ja painuttiin nukkumaan. Kaikkihan ei tietenkään menny ihan putkeen, meidän piti saada varaamamme huone hintaan 413$, mutta hinta olikin 484$. Korvausta nää lupas täällä "kattoo", mut rahoja ei takas saada. Jännä nähä mitähän ne keksii, vai keksiikö yhtään mitään.

Eilinen päivä meni ihan vain lepiä ottaessa ja paikkoja tutkiessa. Hostellista löytyy yleinen keittiö, jossa jokainen kokkailee omat eväänsä. Täällä on kolmessa eritasossa kattoterasseja ja uima-allas. Alakerrasta löytyy irkku-baari, jossa on joka ilta jotakin ohjelmaa. Yläkerrassa on elokuvateatteri, jossa pyörii kokopäivän elokuvia, jos vaikka sadepäivä yllättää. Kaikenkaikkiaan paikka on todella siisti ja rento. Suurimmaks osaks porukka on joko Saksasta tai Briteistä, eli meno on välillä aika apinamaista. Eilen tavattiin 3 Suomalaista, jotka on ollu Ausseissa kohta pari vuotta. Heiltä saatiin hyviä vinkkejä ja yleisiä neuvoja kaikkeen.

Näkymät kattoterassilta.

Tänään herättiin hyvissä ajoin, kun kerran säätiedostuskin lupas sinistä taivasta ja aurinkoa. Suomalaiset vinkkas eilen streets beachista, joka löytyy parin kilsan päästä, joen varrelta. Toi paikka on feikki biitsi, missä voi puljata ja ottaa aurinkoa. Joki kun on sen verran paskanen ettei sinne o mitää asiaa. Mitään ihmeempiä nähtävyyksiä ei kaupungista löydy, joten pitää tyytyä sitten tälläiseen ;) Tarkotuksena ei ole tässä kaupungissa pitkään pyöriä, vaan meinataan suunnata kohti rantaviivaa ja aaltoja.

Wheel of Brisbane



Joku koiran näkönen tyyppi vaanii vastapäätä.



Papukaijat pesässä.

Sekopääpapukaija, joka meinas hyökkää kimppuun. Oli niin ällee tyttöystävästään.

Eilen tuli puheeks miten hyvä olis omalla autolla liikkua pitkin Aussilaa ja näkis niin paljo enemmän asioita. Bussiliput on tääl helvetin kalliita, joskus jopa lentäminenki on halvempaa, joten toltaki kantilta se auto olis kyllä kova juttu. Tänää tutkittii gumtree foorumia ja bongattiin sieltä muutama mahdollinen ehdokas. Nää on sellasia camper tyylisiä menopelejä, joista löytyy istumapaikat kahelle, ja takaa makuupaikat ja muita releitä. Huomenna olis tarkotus soitella myyjille ja ehkä jopa koittaa hieroa kauppoja, saa nähä :D Tollasella vehkeellä olis ihan siisti heittää vaikka parin kuukauden road trippi.

Ei ihme että Saksalaiset viihtyy täällä, ku bussikuskillekki saa hailata :D "Please hail driver"

Linnut ku on ollu kovast esillä, niin tällänen kaveri tepasteli alikulkutunnelissa vastaan.

Punasta kultaa :D
-A&M

7 kommenttia:

Annemari kirjoitti...

Ihana kuulla taas teistä! On vissiin miellyttävämpi huone ku Kiinassa :)
Meillä täällä Topi lähti aamulla tyylikkäänä pikkumiehenä päiväkotiin, viettävät siellä synttäreitä. Laitoin vähän herkkuja mukaan. Kotonakin varmaan jo tänään pienesti juhlitaan, lauantaina meillä on sitten mummit, kummit ja ukit käymässä (ynnä muut) ja sunnuntaina tulee tuttavaperheitä. Tosi mukava taas laitella ne tutut jutut synttäreille :)

Pakko vielä kertoa Ronjan uusin: Yks ilta se oli lyöny päänsä sängynlaitaan ja kun Saara oli kysyny että " Mikä nyt, mihin sattu?" nii oli tyttö vastannu että "tähän karvakulmaan" :D Siis kulmakarvaan..heh!

Vaan naattikeehan työ siellä auringosta ja lämpimästä, täällä tulee vettä (viikonloppuna tuli jo vähän luntakin) ja on tooosi kylmä,hyi!

Rakkauvella,
Annemari ja loppupoppoo

Kake kirjoitti...

Jee uusia juttuja saitte laitettua!! :) Nuo kuvathan on ihan ku postikorteista! Wau! Mää näin Maijju yks yö unta,että pyysin sua hakemaan mua jostain (olin nauttinut muutaman oluen vissiin) Noh,mää soitin sulle ja sää ilomielin lupasit tulla..Sen puhelun jälkeen mietin,että mitenkähän se muka voi tulla hakeen mua,ku se on siellä Austraaliassa..et sää sitte koskaan tullukkaan... ;) Ihan ikävän viskan sen unen jälkeen.. <3

Nautiskelkaahan siellä..öö, no seuraavat 8 kuukautta! :) Ja palataan!

Isoin sytämmin: Kake

A ja M kirjoitti...

Anne: On tämä kyllä omalla tavallaan parempi paikka kun Hong Kong :D Ei näitä okein voi verrata kyllä keskenään. Topille paljon synttärionnea! :)

Ronja taas leiskauttanu hahhahhaa :D Ihan mahtavia ne sen jutut! Karvakulma on ihan toimiva sana. Terkut sinne kaikille!

Katju: Sinähän unia näät :D Pikkukaljoissaan soittelee hahah. Myö nautitaan, meinaa vähä iho punottaa tämän päiväsen rannalla olon jälkeen. Kerro sinne kans terkut pojille! :)

G´Pau kirjoitti...

OMG!  Ihan mieletöntä koko toi systeeemi, WOW! Te elelette siellä aikamoisen ikimuistettavaa aikaa nyt…Really. Joten, nauttikaa! Huomenna mä lennän Ouluun 

G´Pau kirjoitti...

Eikä liikaa aurinkoa kerralla...pikkuhiljaa :)

Riitta kirjoitti...

Olipa mukava saada teiltä kuvia ja tarinaa Ausseista. Kaukokaipuu iskee kuvia katsellessa!

Täällä koleaa ja sateista ja pimeää...

Nauttikaa kaikesta!

rakkain terkuin äiti

G´Pau kirjoitti...

Niin ja toi kengurun-liha kiinnostaa..siis tietää miltä se maistuu, koostumus jne. :)