keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Me!böörn

Matka Adelaidesta Melbourneen tuntui ikuisuudelta. Ehkäpä sitä alkaa olla jo jollakin tapaa väsyny tohon ajamiseen, kun ei jaksanu "uudet" maisematkaan enää suuremmin kiinnostaa :D M:kin nukkui normaalia enemmän tämän matkan aikana (melkein puolet). Trippimittari tarkastettiin äsken ja about kuukaudessa ollaa hursiteltu tollanen 9 tuusenia! Eli ihan kiitettävästi kyllä.

Melbourneen saavuttiin hetkeä ennen auringonlaskua. Pieni kiirus oli päällä, koska autosta oli ajovalot sökönä ja pelkästään pitkät toimivat. Tarkoituksena oli käydä poimimassa meidän pankkikortit Suomalaisen Annan ja hänen miehensä luota, mutta koska autolla ei uskaltanut pimeässä ajaa, pyydettiin että voidaanko jäädä yöksi heidän luokseen.

Ihmisten lisäksi talossa oli vastassa kaksi koiruutta ja kaksi mirriä. Toinen koirista (Sid) oli kyllä melkoinen veikko :D Matkalaukun kun avas, niin sukat lähti samantien kovalla vauhdilla takapihan suuntaan. Sid on doobermannin ja rotikan sekotus, eli kyseessä on kohtalaisen iso kaveri. Ilmeisesti se ei kuitenkaan ite sitä tajua, kun änki syliin kuin pikkuvaava :D  Peti ku laitettiin valmiiksi niin samainen sankari asettu siihen pitkäkseen ja alkoi kuorsaamaan.

M: Anna kerto, että Melbournessa on semmonen Suomalaisliike, josta saa ostettua KAIKKEE, mitä täällä voi vaan ikävöidä. Fazerin sinistä, salmiakkia, karjalanpiirakoita, suomalaista kahvia, porkkanalaatikkoo(joulusin) ja ihan mitä vaan! :) Se on auki ainoastaan keskiviikkosin, joten täytyy ens viikolla yrittää pyörähtää siellä, jos vaan maisemissa vielä ollaan...

Aamulla jatkettiin matkaa melkoisen tietämättöminä minne sitä oikein suuntaisi. Ensimmäisenä mielessä oli kuitenkin auton valojen korjaaminen. Pienen tutkimisen jälkeen ongelma ratkesikin melkoisen helposti. Valot eivät olleet palaneet vaan, vaan polttimot olivat murtuneet ihmeellisesti, ehkä outbackin raffi oli tehnyt tehtävänsä. Onneks selvittiin 30$ lampuilla, kun pelko oli että korjattavaa saattaa olla enemmänkin.

Seuraavaksi tehtävälistalla oli uusien makuupussien hankinta, yöt kun täällä Melpöönissä ovat vielä jokseenkin vilakoita, siinä +8c hujakoissa. Onneks on toi kesä ja lämpösemmät kelit tulossa tännekin :D Hassua, että äsken oli +40 ja nyt kylmimmillään toi +8, ja tää muutos tollasen reilun tuhannen kilsan matkalla. Kaupasta tarttu mukaan viileänkelin pussit, jotka voi yhistää kahenhengen bägigs :D Ei tuu ainakaa vilu.

Ostostelun jälkeen suunnattiin kohti keskustaa ja matkalla napsittiin muutama kuvakin biitsillä. Keskustaan kun päästiin niin meno muuttu hurjaksi! Ei siinä että autoa ajetaan "väärältä puolelta", mutta kun kaistoista ei ota mitään tolkkua, jengi ajelee päin helvettiä, poliisit hönkii niskaan, raitivaunuja menee suuntaan ja toiseen, eikä o mitään hajua mistä käännytään minnekkin. Navigaattori (M) kävi välillä kuumana repsikalla, kun puhelin tilttaili ja kartat ei jaksanu latautua sitämukaa mitä liikuttiin pitkin katuja. Kaikenkaikkiaan melkosen sekava setti oli kyseessä, mutta tostakin selvittiin ehjin nahoin ja aivan kolhuitta.

Kesämökki talveks?


Ensin ajateltiin mennä hostelliin, mutta täällä privahuone maksaa helposti 100$ ja dormitkin ovat 40$ per naama, joten 35$ kahdelta, sähköllä varustetusta telttapaikasta kuullosti paljon paremmalta vaihtoehdolta. Leiripaikkoja täällä on useita ja pienellä arvosteluiden ja hintojen penkomisen jälkeen päädyttiin 20 minsaa keskustan ulkopuolelta olevaan BIG4 caravan parkkiin, jonne parkkeerattiin Honda ja pistettiin leiri pystyyn. loppuilta menikin pöperöitä vääntäessä ja Melbourne-esitteitä tutkiessa, välillä oli vaikeuksia keskittyä kun perkeleen Sakemannit mölys naapurileirissä.

Tänään aamulla heräiltiin himpun kosteeseen keliin, koska yöllä tuli vettä jonkin verran. Ensitöikseen A kävi respassa varaamassa meille telttapaikan toiseksi päiväksi ja samalla hankki päivän voimassa olevat raitiovaunuliput. Keskustaan kun on paljon helpompi mennä julkisilla, kuin omalla autolla. Parkkipaikkaa on kuulemma melkein mahdotonta löytää, tai sitten siitä saa maksaa omaisuuden. Raitsikka pärähti suoraan keskustan ytimeen, jossa palloiltiin nelisen tuntia ilman suurempaa ideaa. Kierrettiin kauppoja ja valokuvailtiin turhuuksia. Paikallinen Chinatown ei ollut ihmeellinen, mutta kiinalaista ruokaa siellä oli reilusti tarjolla.
Kaupungin ydinkeskusta on sopivan kokoinen ja ihan jalkaisin pystyy liikkumaan laidasta toiseen. Täältä löytyy paljon kaikkea ja jokaiselle varmasti jotakin. Mekin löydettiin uusi paistinpannu :D hinta 8$ HAHA.






Paikallinen Ghettokuja.
Urpo ja Turpo!
Melkein kannattais jo ostaa...?
Lähipäivinä olis tarkotus koluta läpi mm. The great ocean road sekä mahdollisesti myös vierailla Phillip Islandilla. Pingviineitä olis kans kiva päästä bongaamaan, kun niitä näillä kulmilla kuulemma notkuu ;) Saas nähä vaikka sitä jo huomenna irrottais näille reissuille.

Aikasemmin tapaamistamme kaveruksista kolme oli kovaa vauhtia tulossa kohti Melbournea, mutta tänään matka tyssäsi Adelaideen. He nimittäin ajoivat kolarin YLLÄTYS! ja auto on tällä hetkellä ajokelvoton. Porukka selvisi onneksi naarmuitta. Nyt sitten odotellaan tietoa heidän saapumisestaan, jotta voidaan sumplia yhteisiä aikatauluja. Ei vaan ole mahollista, että nää kaverukset on romuttanu kaks autoa kahenviikon sisällä :P

Eipä tässä tän kummempaa :) Jos vaikka seuraavalla kerralla olis jotaa oikeeta asiaa ja parempia kuvia :P

- A&M

2 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Hei Melböörniläiset! Hyviä kuvia nuo olivat mukava katsella..ja asiaakin kirjoititte!

Onko muuten aina sama kuski joka ajaa kavereidenne kolaroivaa autoa? Kannattais ehkä vaihtaa ajajaa :-)Onneksi ihmisille ei ole käynyt kuinkaan.

Mukavia päiviä sinne maailman ääriin..

rakkain terkuin äiti

jouko kirjoitti...

Moro!!!Kiitos blogista...oli taas mukava kuulla teistä:)
On aika voimakkaita,nuo lämpötilanvaihtelut!!!
Toivottavasti ette vilustu.Täällä on tällä hetkellä +6astetta lämmintä.Saa nähdä,koska talvi tulee???
Oikein mukavaa oleskelua sinne kauas.

Rakkain terv. Iskä ja Kaija-Leena