sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Adelaide // McLaren Vale

Eilen puolenpäivän aikaan saavuttiin Adelaideen ja käytiin tutustumassa kaupungin keskustaan. Kaupunki yllätti suuruudellaan, kun ennakkoon ei tullut tarkistettua minkä kokoisesta paikasta oikein olikaan kyse. Ostareiden ja Chinatownin tsekauttamisen jälkeen ajeltiin Moana Beachille, josta löytyi hyvän olonen caravan park. Paikka on aivan rannan tuntumassa, aaltojen äänet kuuluu kotiin sisään, eli telttaan :P
Kuten normaalistikin, ensitöiksemme käytiin tutustumassa naapurustoon ja sen antiin. Aurinko alkoi juuri laskea, kun pääsimme beachille. Kuinkasollakkaan parvi delffiineitä loikki rantavedessä, mutta linssivalinnan takia kuvat jäivät kehnoiksi. Maisema oli lumoavan hieno, joten viihdyttiin rannalla kuvia napsien, pimeän tuloon saakka.


M löysi rannalta kiven, jonka keskelle vesi oli kaivertanut sydämen <3






Yö teltassa oli jokseenkin viileä (V#%UN KYLMÄ!) Ollaan vissiin totuttu siihen +40c keliin, kun tämä viileä merituuli ja +15 saa ihon sianlihalle. Eipä noi meidän makuupussitkaan kyllä ihan parhaasta päästä ole...mitä nyt voikaan odottaa 10 dollarin pumpulipussilta :)

Tänään aamulla oli pitkästä aikaa mahollisuus pestä paskapyykkiä, jota oli kertynyt molemmilta aikamoiset kasat. Ei ihme että auto löyhkäs ku sikala. A kävi myös pienellä aamusurffilla, mutta raivokas tuuli pilasi sessarit kun meri oli yhtä puuroa.

Respan tirehtööri kertoa alueen pakollisista "nähtävyyksistä", joita sitten lähettiin puolenpäivän aikaan kiertelemään. Viinitiloja alueelta löytyy reilut 25 kappaletta, eli kypärä tärisee jos kaikkiin lähtee viiinejä maistelemaan. Meillä kun ei ammattitaitoa, eikä kiinnostustakaan tälläiseen siemailuun ole, niin skipattiin maistelu ja tyydyttiin maisemien ihmettelyyn sekä paikallisen raflan antimiin. Viinitilojen myymälöissä yksittäiset pullot olivat normaalihintaisia, mutta 12kpl boxit olivat jo melkoisen edukkaita (halvin 60$).




Siinä ne teidänkin litkimät viinit kypsyvät.
 
McLaren Valen
kylästä löytyi ihan sattumalta pieni suklaapuoti "The Chocolate Box". Arvatkaapa mitä kaupan hyllyltä löytyi?! Aitoa SALMIAKKIA! Oli noitapillejä, apteekkarinsalmiakkia sekä suolakaloja. Nyt sai M pientä helpotusta himoihinsa, taannoiset IKEAN namit kun olivat olleet vain tilapäinen korvike. Vaivaset 200g maksoi 7$ - kiskuripappa.

M innoissaan kuin lapsi karkkikaupassa :)


Seuraavaksi The Barn niminen ravinteli tarjosi meille reissun ensimmäiset KENGURUPIHVIT! Ajateltiin, että on parasta antaa ammattikokin valmistaa liha, kuin itse hakea pötkö kaupasta ja pilata se grillissä. Ravintelin kokki kun kuuli, että syömme ensimmäistä kertaa kengurunlihaa, tuli hän aterian jälkeen kysymään mitä pidimme siitä. A totesi, että ajatteli maun olevan voimakkaampi, johon kokki vastasi, että lihassa erikoista ei niinkään ole maku, vaan sen koostumus/"tekstuuri". Tämä kyllä piti paikkansa, melkosen mureasta makupalasta oli kyse. Kengurunpoikanen huuhdottiin alas paikallisella punkulla ja ateria viimeisteltiin mansikka/marenki/kermavaahto jälkkärillä ja lattella. KYLLÄ KELEPAS :) Ateria ei kylläkään ihan sopinut budjettiin, mutta ei näitä jokapäivä nautiskellakkaan ja asutaanhan me vastapainoksi teltassa :D

Järeemmät aseet käyttöön.





Huomenna aamutuimaan myö pakataan taas teltta kasaan ja road trippi saa jälleen jatkoa. Seuraavana kohteena olis Melbourne, jossa luultavasti viihdytään vähän pidemmänki aikaa :) Kyllä on tullu tuo auto ainakin tutuks tämän reissun aikana...huhhuh.

Nährään taas!

- A&M

10 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Hei matkalaiset! Olipa teillä herkullisen näköinen kengurupihvilautanen ja jälkiruoan katselu toi veden kielelle.

Iisalmessa herättiin aamulla - 9 asteen pakkaseen, tuntu aika kuivakalle kelille :-)

Teillä "matka jatkuu ja laulu soi"...turvallista matkaa Melbourneen.

rakkain terveisin äiti

jouko kirjoitti...

Hei vaan...ja kiitos blogista.Oli taas kiva lukea reissusta:)
Varmasti kengurupihvi on hyvää...mutta kyllä Suomalainen karjalanpaisti on parempaa....eikö???

Kaikkea hyvää ja turvallista matkaa....!!!

Terv.Iskä ja Kaija-Leena

kzzkzz kirjoitti...

ÄÄÄÄ nää kaikki kuvat on niin ihania :D ollaan vihreitä kateudesta. Kiva ku sielä on menny noin hyvin.

Ihanaa reissua teille toivottaa meidän koko pieni perhe :D

Mirja, Paulus ja Elmeri

Kake kirjoitti...

Hepsistä!! Olipa taas kiva lueskella teijjän kuulumisia.Työhän ootte jo ihan yöntimoja..minkähän värisiä ootte,ku takasi tuutte. :D Täällä tosissaan talavee tekkee.. lunta oli aamulla ja parina päivänä rapsakka pakkanen... :)

Jenna ja Anni on ollu täällä meijjän seurana... Lentsua vaan meinaa painaa päälle vähä jokkaisella,mut jospa tuo menis ohite.. Eepä muutaku jatketaan harjotuksia ja palataan! Terkkuja! Pitäkeee edelleen huoli toisistanne mukelot <3

Kaekella rakkaavella: Katju the Kake

Kaekella rakkaavella

Kake kirjoitti...

P.s. tuliko selväks,että kaekella rakkaavella?

vaakku kirjoitti...

No heps, syökää työ vaan kenkurua, me aletaan kohta syömään sian ahteria ;). Eihän meillä oo näköjään enää ku 10 astetta eroa lämpötiloissa :)))).

terkkuja vaan Iskältä ja Äiskältä

Lilpe kirjoitti...

Ootte ihania! Miä oon kadekadekade.
Ajattelin täs et mitä jos lopettas koulun ja sijottais äkkiä noi opintolainat matkustamal sinne! Kiva tääl londonin sateessa ja sumussa olla jumissa....

Voi jehna, pitäkää lippu korkeella ja pysykää terveinä ja turvassa ja ja lisää kuveja söpöt!

Herra Haapa kirjoitti...

YO! kun oli aiemmin läppää heitettyn noist matkavakuutuksista, niin sisäslskö teiän 8kk vakuutukset, ne n. kolmen huntin systeemit jotain extreme kotkalaisen surffarin lisätaksaa vai ihanko normimeininkiä ja normihinta? alkaa olee pian ajankohtasta otatuttaa omat insuranssit kunjoon ja se on selvyys, et haapa varsinkaan ei voi ilmankaan olla.

hittolainen, et tost kengun pötköst huakuu tänne asti kovan tason smoothnessi. kelpaa! saahaako joulun alla raport krokon lihan esanssista ja täyteläisyydestä? täälä ei o kenguruita. ainoo pomppiva asia tääl on puliveivarin sydän tulevien hellekelien alla. se vaihe ku on tun kylmä mut ei o valkonen maa, inpriceless. liekö sanakaan.

oon hiaman yllättyn teiän temmost paikan vaihtojen suhteen. kohta jo melpöörnis. onks meil kokoontumisajot sit canberralaises tavernas :D tepa bonottaja tulkoon silloin väliamerikan viidakoista kimpoilemaan megeen, hahaa.

ps. eihän ees helilän valintatalos o noitapillei ellei asiakkait lasketa

A ja M kirjoitti...

Haplo:

Perusvakuutus mikä kattaa injuroitumiset ja matkatarvaroiden kräkkäykset, ei mitää megaspessuu, vaikka hinta oliki aika muhkee..
Tempo on ollu kova, ei nois pikkukylis o jaksan ihmeempii nysvätä, aika mitäänsanomattomia paikkoja kuitenki.. ja tonne Tasmaniaa pien kiirus, jos vaikka duunia sieltä sais.. saa nähä..

Herra Haapa kirjoitti...

tazmanian devilit pitää pelastaa sukupuutolta HETI :D ! mut joo. hyvää meininkiä teillä. tack man, pac man