lauantai 5. marraskuuta 2011

2 päivää ja 1100km

Hervey Baysta lähettiin perjantai aamuna klo 8.30 ajelemaan kohti Rockhamptonia. Tarkoituksena oli täräyttää suoraan Airlie Beachille asti, eli koko 11 tuntia putkeen, mutta toisin kävi. Matkalla oli yhden about 50km pitkän motarin matkalla yli 10 tietyömaata, joten matkan teko hidastui melkolailla. Rockhamptoniin saavuttiin klo 15.00 ja tämähän oli about puolimatkassa, joten ei ollu muuta vaihtoehtoa kuin yöpyä kyseisessä kylässä. Pimeällä ajo on hullun touhua näillä teillä. On jos jonkinsortin muhkuraa, monttua ja tiellä säntäilevää elukkaa + kengurut tykkää kuulemma syöksyillä auton ajovaloihin.

Aluks meinattiin, että etsitään halpa hostelli, mutta sitte päätettiinkin yöpyä autossa, onhan meillä patja ja makuupussit juuri tähän tarkotukseen. Olisi tyhmää tuhlata yli 60$ huoneeseen, jossa vietetään se 8 tuntia untenmailla. Nälkä kurni tässä vaiheessa vattassa, joten tässä välissä piti veistää pienet iltapalat. Läheltä löytyi ruokakauppa, josta poimittiin BBQ setti = maggaraaa ja pihvejä sekä vähä raejuustoa :D halpaa ja hyvää! Rannasta löyty grillipaikka, täällä kun on ihan julkisilla paikoilla kaasukäyttösiä grillejä kaikille niitä tarvitseville. Siinä sitä nautittiin gurmee pöperöt raakkuvien lokkien tiukassa vahdissa.

Omituinen kaasugrilli, mutta hyvin tuntuu toimivan.

Aurinko alko laskee syömisen jälkeen, joten oli korkea aika etsiä rauhallinen parkkipaikka missä yöpyä ja se löytyikin rannalta. Ei siinä muuta kun auto yöpymiskuntoon ja vetästiin potslojot takapaksiin :D.
Nukkuminen autossa onnistui yllättävän hyvin, onhan se kuitenkin parempi kuin huono hostelli. Yöllä kolmen aikaan herättiin molemmat tyhjentämään täyttyneitä rakkoja ja samalla kiinitettiin huomiota taivaaseen, se näytti maagisen upeelta! Pitkästä aikaa, kun oli poissa kaupungin valosaasteesta, taivaan tähdet pystyi erottamaan kunnolla.

Peti valmiina :D
TÄHDET TÄHDET daa daaaadaadaaadaaaa......
Aamusella heräiltiin auringonnousun aikoihin, eli siinä kuuden kieppeillä. Siinä kun availtiin autonovia ja luukkuja, niin samalla ohi lenkkeili pari koiranulkoiluttajaa, jotka mulkoili meidän touhuja hieman ihmeissään :D. Saatto se olla näky, kun kaks tyyppiä kömpii ulos auton paksista tukka pystyssä ja silmät ristissä. Mutta harvoin sitä herää tällaiseen näkymään...



Unihiekat silmistä karistettuamme oli aika hyökätä takaisin tienpäälle. Tuleva päivän ajomatka tuntu hieman helpommalta, koska ties että ei oo ihan 11 tuntia enää ajettavana, vaan samanverran kuin eilen. Jo eilen kiinnitettiin matkalla huomiota palaneisiin metsäalueisiin teiden varsilla. Välillä saattaa olla useita kymmeniä kilometrejä palaneita alueita, jotka joissakin kohdin vielä tuprutti palojen jäljiltä. Ei ihme, että täällä toitotetaan metsäpaloriskin vuoks, koska metsät ja luonto muutenkin on TODELLA rutikuivaa.

Siellä ne mettät roihuaa.
Joskus palanut mettä, mutta hyvin se näyttää toipuvan.
Maisemat vaihtuu sademetsistä laitumiin.
LIFESAVERS SAVING LIFES!
Parin pysähdyksen voimin saavuttiin määränpäähämme, Airlie Beachille. Hetken jo ehittiin säikähtää, että pitääkö tässä nukkua autossa toinen yö putkeen, kun mistään ei meinannut löytyä vapaata hostellihuonetta. Onneks tuttu ja turvallinen YHA pelasti meidät vapaalla dormilla. Tulevana yönä jaetaan huone kuuden muun matkaajan kanssa. Saas nähä mikä kuorsauksen sinfonia pauhaa huoneessa numero 20 :D Kamojen purkamisen ja suihkussa käynnin jälkeen käytiin tarkastamassa miltä ranta näyttää. Suurimmaks osaks meininki rajottuu yhteen kadunpätkään, joka on about 500m pitkä, josta kuitenkin löytyy kaikki tarvittava, on ravintoloita, kauppoja sekä baareja. Jos haluaa, niin mereenki pääsee pulahtamaan 50m päästä hostellin ovesta. Kyllä kelpaa :)






Pienen kuvailusession jälkeen käppäiltiin takasinpäin kotia ja matkalla törmättiin halvanoloiseen alkomahoolikauppaan. Sieltä bongattiin hyllystä päivän megatarjous. 8.8litraa valkkaria 22$, eli vaivaset 15€! Tää oli sellanen tarjous, mitä suomalainen ei voi ohittaa :D Onhan tavara halvempaa, kun pullotettu vesi! Tässä sitä viintä puistossa nautiskellaan ja kirjotellaan teille tapahtumia :)

WÖ Ö Ö Ö Ö Ö ÖÖÖRD! Kypärät täriseeeeeee!!!!
1100km HUHUHHH nyt 3 päivää lepoa ennenku matka jatkuu...

- A&M

5 kommenttia:

Annemari kirjoitti...

Moi rakkaat! Kiva kuulla taasen teistä :) Me ollaan täällä mummin ja Martin luona, Katju ja Hugo ovat täällä myös. Jussi on viikonlopun töissä ja me pärräytettiin tänne eilen. Pakkauduttiin Zafiraan koko poppoo, hyvin mahduttiin :D

Eilen kävin ukkia katsomassa piiiitkästä aikaa, oli ihana nähdä ja silitellä sen poskea :) Nyt on hyvä mieli kun kävin.

Mahtavan mukavata reissun jatkoa teille!!
Rakkauvella,
sisko

G´Pau kirjoitti...

Siis hjälp mikä tähtitaivas!! I love it! Ei hitsi toi teidän autosta herääminen...se näköala :) 8.8 litraa valkoviiniä 15 egee?? Epistä :) No joo, täältä yli kymmenen kynttilän valaiseman, harmonisen tunnelman keskeltä halit sinne! Elikäs Happy Halloween! ..tai HELLOWEEN, kuten mun naapurin mamma sanoi :D Heh..

Riitta kirjoitti...

Hei matkalaiset!

Olispa mahtava joskus herätä sellaiseen merenrantamaisemaan. Tähtitaivas..uskomaton..

Täällä yritetään pimeyttä valaista kynttilöillä, luohan ne oman tunnelmansa.

Onnea matkaan ja uusia blogeja odotellessa,

rakkain terkuin äiti

jouko kirjoitti...

Hei taas , kiitos blogista ja sähköpostista.
Teillä taitaa olla pikkasen tiukka aikataulu/ohjelma???
On varmasti eksoottista nukkua autossa,meren rannassa???
Kaikkea hyvää...ja enkeleitä mukaan...
Rakkaudella Iskä & Kaija-Leena

Kake kirjoitti...

En ollu huomannu tuota edellistä kirjotusta,joten kävin senki nyt lukasemassa.. Maijju sää oot niiiin nätti! Ja pisamat pääsee nyt oikeuksiinsa ihan kunnolla (onneks en oo ainut) :D

Tiällä kaikki ok.. Harmaa päivä,mutta ilonen ja aarinkoinen mieli tuli ku kävi taas viilistelemässä täällä näitä teijän kuvia ja juttuja. :)

Matkustus iloa ja tsemppiä pakaroille,että kestäävät loppuuun asti! Pitäkee huoli toisistanne mukelot, niin myökii tehhään <3

-Kake eli Katju