maanantai 5. joulukuuta 2011

Mustalaiselämä katkolle!

Hellurei kaikille, varsinkin teille jotka olitte jo huolissanne meistä :D KAIKKI ON OK! Pientä kiirusta, teknisiä ongelmia sekä sähkönpuutetta on tässä pidellyt, että päivitykset ovat jääneet unholaan.

Melbournen "keskusta" jäi taakse pari päivää takaperin. Aaltojen kiilto silmissä siirryttiin Torquay:n rannoille, mutta kelit ja tuulet olivat sen verran epäsuotuisia, että eihän touhusta tullut mitään.  Sieltä suunnattiin Point Cookiin, jossa maijailemme tälläkin hetkellä. Ystävällisesti Anna lupasi tarjota meille pariksi viikoksi majapaikan, ettei tarvi teltassa kodittomana värjötellä :D Nyt on Suomi-talo pystyssä!

Ennen lähtöä isosta M:stä, käytettiin auto huollossa. 160 tkm oli pärähtänyt mittariin ja sehän tarkoitti sitä että edessä oli isohko remppa. Koska auto on tarkoitus myydä parin kuukauden päästä, meinattiin että on järkevää huoltaa sen tiptop kuntoon. Automekaanikko lupaili että huolto kustantaa sen 300$ ja sehän tuntui oikein hyvältä hinnalta, MUTTA! Pienen tutkimisen jälkeen menopelistä löytyikin jos jonkinlaista korjauksen aihetta ja pelkkä perushuollon hintakin pompsahti 500$! Kun muutama pienempi vamma jätettiin korjaamatta, kokonaishinnaksi muodostui sydäntä lämmittävä 1121$!! noh, onneksi edellisenä päivänä tuli veronpalautukset, joilla tämmönen bonarimenoerä saatiin kuitattua. Eipä tarvinnut niistäkään rahoista nauttia sen pidempään :D

Pitäähän se pestä kun kerran on huollettu ja kaikkee.
Auto sekä omistaja vaahdotettu.
Melbournen caravan parkin vierestä löytyi oldskuul drive-in leffateatteri! Pitihän tämä päästä kokemaan, joten viimeisenä iltana päätettiin lähteä tarkastamaan miten homma toimii. Lippujen hinnat hieman yllättivät, kun yksi tiketti oli 16$ sekä popparit ja limpparit toiset 16$. Auto ajettiin kentälle parkkiin, radio viritettiin oikealle taajuudella, nupit käännettiin kaakkoon ja leffa pyörähti käyntiin. Elokuvaksi oltiin valittu Inbetweeners, joka oli SUURI virhe. Olis pitäny ennakkoon tarkistaa millasesta leffasta on kyse :D Onneks viereisellä kentällä pyöri uusin Twilight, jota M väijyi alituiseen kun oma leffa jostakin kumman syystä ei oikein napannut.


Jännä leffa.
For sure!
Ennen lähtöä etelään pysähdyttiin matkanvarrella Victoria Marketiin ihmettelemään markkinahumua. Menohan oli kuin Kotkan- torilla jokakuun ekana torstaina :D Tai no, ehkä vähän eloisampaa kuitenki! Ensimmäisenä asteltiin sisään suoraan seafood osastolle ja haju meinas täräyttää tajun kankaalle.

A: Elävästi tuli mieleen vuoden 1989 matka Pietariin ja vierailu kauppahalliin. Kyllä tossa kyyneleet puski silmiin ja alahuuli alkoi väpättämään, kun pääs palaamaan takas lapsuuden fiiliksiin :)





Abo taidetta.
Hauskoja villasukkia :)
Hornetteja!

Point Cook on satojen ja taas satojen hienojen omakotitalojen täyttämä asuinalue 30km Melbournesta etelään. Paikka vaikuttaa ensisilmäyksellä todella rauhalliselta ja palvelutkin löytyvät käden ulottuvilta. Tässä osoitteessa asuu savolaisssyntyinen (ja ylypee siitä!) Anna, ukrainalaissyntyinen miehensä kanssa, sekä heidän karvaiset lapset Sid, Ralph, Ella ja Ada. Talon emäntä Anna omaa mitä mahtavimman huumorintajun ja opastaa meitä vähän Australian arkeen :) Sid ja Ralph ovat melkoiset koirakaverukset, jotka vastaavat talon ohjelmanumeroista. He kun esiintyvät, ei tylsyydestä ole tietoakaan. Välillä meno äityy niin villiks, että peli pitää viheltää poikki ja jäähyminuutteja jaetaan kuin HIFK:n pelissä konsanaan. Ella ja Ada ovat rauhallisia vanhoja kisurouvia, jotka pitävät huolen lähinnä siitä, että ruokakuppi ei pääse tyhjenemään. Välillä myös modeemia pitää lämmittää, vai lämmittääkö modeemi kissaa?

Sid the Devil.
Ada ja lämmittelysessio.
X-mas Ella.
Ralphie.
Joulupipareiden koristelua ja koiran kans.
Kuukauden teltassa nukkumisen jälkeen oikeassa talossa asuminen tuntuu melkosen luxukselta. Suihkuun pääsee milloin haluaa, eikä yöllä herää kymmentä kertaa siihen että meinaa jäätyä. Sohva ja TV HUH HUH, sanattomaksi vetää :) Tämän reissun jälkeen sitä varmasti osaa arvostaa omaa kotia hitus verran enemmän kuin aikasemmin.

Täällä on tosiaankin tarkoitus viipyä parisen viikkoa. Tammikuun alussa sitten siirrytään Tasmanian saarelle ja aloitetaan kirsikoiden poimiminen. Laivaliput autolle ja meille on varattu, hintaa yhdensuuntaselle reissulle tuli 430$. Laiva lähtee 1. tammikuuta klo 09.00 :) eli melkosen "railakas" uusvuos on luvassa. Halvemmalla olis päässy jos olis lentäny, mutta kun tota autoa kuitenki tarvii, niin tää oli ainut vaihtoehto. Kuulemamme mukaan palkkaus on kohdallaan ja työnkin pitäs olla hauskaa, joten sillonhan asiat on kunnossa.Saas nähä miten meidän käy! :D

Nähdään taas rakkaat!

- A&M

4 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Kiitos taas blogikirjoituksesta! Ja hyvää itsenäisyyspäivää sinne maapallon toiselle puolen:-)
Uskon kyllä että on mahtava asua oikeassa kodissa pitkästä aikaa. Nuo karvaiset eläinystävät ovat valloittavia, varsinkin Ada kissa.
Täällä Lily neiti voi hyvin ja viihtyy ulkona vaikka on vähän lunta ja pikkupakkasta.
Uudet seikkailut Tasmaniassa odottavat teitä, on varmasti mieliinpainuva kokemus käydä silläkin saarella.

Rakkaita ajatuksia sinne teille, ja hyvää joulunodotusta,

äiti

jouko kirjoitti...

Hei ja kiitos blogista.
Kiitos Maijulle,kun kirjoitit iskälle sähköpostiin.
Se ei vielä mitään.....oli aivan ihana,kun saatiin jutella puhelimessa.Siinä oli kyllä Joululahjaa kerrakseen:)
Kirjoitellaan.....kaikkea hyvää Teille!!!!

Terv.Iskä ja Kaija-Leena

Annemari kirjoitti...

Moi rakkaat!

Itsenäisyyspäiväterveiset koto- Suomesta :) Täällä jo joulua kovasti laiteltu; Jussi poltti sormensa piparkakkutaloa kootessa (vaan tulihan siitä kumminki sitte hieno!), lahjoja paketoitu ahkerasti, jouluvaloja ripusteltu pitkin huushollia..ihanaa!

Veera on jo muutamia askeleita ottanu ilman tukea, pian lähtee :D Saaralla tippuu hampaita tasaseen tahtiin, Topi jaksaa edelleen Ronjaa kiusata sen minkä ehtii ja Ronja jatkaa omalla riemukkaalla linjallaan- puhetta riittää :D

Koitetaanpas saada joulun aikana jonkinlainen puheyhteys aikaiseksi, olisi ihana kuullakin teitä välillä!

Mukavaa joulun odotusta sinne!

Rakkauvella,
sisko

G´Pau kirjoitti...

Mullakin ois vaikka mitä asioita...en viitti tässä julkisessa nettiblogissa kaikkea kertoilla :D Lisäsin sut skypeen, tule vaikka sinne ku ehdit!!