sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Ossimaan Joulu!

Heissan kaikille!

Joko on kinkut, laatikot, rosollit, kalat, piparit, tortut ja konvehtit syöty? Pyöritte siellä itseinhon partaalla- "miks ihmeessä tuli taas syötyy niin paljon" "nyt on pakko hankkia se kuntosalikortti, että voi polttaa nää kymmenet kertyneet lisäkilot" HA HAAA :)

Onneksemme voimme todeta, että täällä ei samaa efektiä ole havaittavissa :P

Näitten Aussilaisten Jouluperinteet poikkeaa hieman meidän kotoisista tavoistamme. Kovasti täällä Joulua kyllä mainostetaan ja talotkin ovat överimauttomasti ylikortisteltuja, eli siinä mennään samoilla raiteilla, mutta itse aatto on vähän erilainen käsite. 24 päivä jengi on töissä ihan normaalisti, eli se ei ole mikään pyhä kuten meillä. Joulupäivä tuntuu olevan monelle se tärkeämpi päivä, aamulla jaetaan lahjat jonka jälkeen monet perheet suuntaavat ulos piknikille tai grillien ääreen. Jouluruoakin on melkolailla BBQ painotteista, eli siinä ei kovinpaljon poiketa normaalista pöperöstä.

Me kuitenkin saimme ihka-aidot joulupöperöt aattona, eipä olis tätä uskonut. Kiitokset kuuluvat talon emännälle Annalle. Saatiinpa edes jotenkin "nauttia" perinteisen Joulun tunnelmasta, koska muutenhan meno on ollut melkolailla normista Joulusta täysin poikkeavaa. Salamat on välkkyny taivaalla ja ilma on ollut kuumankostea, siinä +30 kieppeillä on pyöritty ja hikihän siinä perkele virtaa :)

Firmamme A&M Oy haluaa kiittää teitä kaikkia, jotka muistitte meitä laittamalla numeroita tileillemme :)
Lahjoituksenne voimin koitetaan parantaa blogin sisältöä isolla kädellä :D KIITOS!

Tonttujen juttuja.
Sinikka ja joululahja.
Joulupuu on rakennettu...
Sidillä on joulumieli ja hyvä tahto.
Taiteilijan näkemys Joulusta...
Muutenhan elämä täällä on ollut tuikitavallista, jos silleen voi sanoa. Välillä on surffattu ja toisessa välissä nukuttu ja syöty, eli oikein jännittävästä toiminnasta on ollut kyse. Niinjoo, auton rekisteröinti piti tuossa paripäivää sitten uusia, koska "leima" oli menossa tammikuun puolessa välissä vanhaksi. Silloinhan majailemma Tasmaaniassa, joten nyt oli aika hoitaa asiat kuntoon. Kuten voitte arvata, säätö ei ollut helpoimmasta päästä TÄLLÄKÄÄNKERTAA! Täällä Ossien-maassa kun hankit lisää leimaa = REGOA, riittää että maksat valtiolle pätäkkää ja he laittavat uuden tarran tulemaan. Täällä ei siis vaadita mitään katsastuksia, eli liikenteessä pyörii jos jonkinsortin pommeja! Lyhyen netinpläräilyn ja selvittelyn jälkeen A nappasi luurin kouraan ja otti yhteyttä Queenslandiin, koska auto on QLD rekkarissa. Meidän osoitehan on vielä siellä, ensimmäisessä hostellissamme (sinne kaikki sakot menevät :P) ja tämä tuotti pieniä ongelmia. Äkäinen, työhönsä täysin tympääntynyt täti kertoi, että koska emme virallisesti asu QLD:ssa enää emme voi myöskään uusia rekisteriä. Hänen mukaansa meidän olisi pitänyt vaihtaa kilvet Victorian kilpiin, vaikka emme täällä virallisesti asukkaan. Väittelyn ja pienen kikkailun jälkeen uuvutustekniikka oli toiminut ja matami yhdisti meidät seuraavalle virkailijalle, joka onneksemme omasi älykkyyttä enemmän kuin 72 pinnaa :) Hän totesi, että tarra voidaan postittaa Victoriaan ihan ilman ongelmia, koska emme asu tällä hetkellä juuri missään. Näin homma hoitui ja nyt odotellaan uutta tarraa saapuvaksi, toivottavast kerkiää ennen Tasmaaniaan lähtöä. Hintaa puolenvuoden (6kk) REGO:lle tuli 337$ ja tässä on myös vakuutus samassa, eli ihan kohtuullisella hinnalla tästäkin selvittiin.

Taannoin otettiin yhteen ex-Kotkalaiseen, joka nykyään majailee näillä kulmilla, koodia ja pyydettiin vinkkejä Mellun tarkasteluun jostakin muusta kuin perusturistin vinkkelistä. Vinkkinä hän heitti, että kannattais käydä tarkistamassa St. Kildan night marketit jotka ovat kerran kuussa (ja kerran maassa). Markkinat olivat melkolailla "hipahtavat" ja yrtin käry leijaili vahvana ilmassa. Tulishow ja taustalla soiva Afrikkalaistyylinen, painostava rumpujen pauke loi ihan hauskan fiiliksen. Pari tuntia pyörittiin mestoilla, kunnes todettiin, että ehkä kaikki on nyt nähty ja poistuttiin takavasemmalle. Puiston vieressä oli Luna Park niminen huvipuisto, joten pitihän sekin käydä tarkastamassa.

Liekehtivä sikari.

Luna Park.
Vanaha kunnon karuselli.
Tämmöstä kuuluu siis tänne tällä kertaa! :) Enää viikko Melbournessa ja sitten nokat kohti Tasmaniaa, JAIKS!

Palataan taas rakkahat <3

- A & M

3 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Kiitos jouluterveisistä! Kinkkua suklaata laatikoita ym herkkuja on tosiaan syöty...ja vielä on paljon syömättäkin.
Joulu alkaa olla paremmalla puolen ja alamme odottamaan uudenvuoden hössötystä.

Mukavaa Melbournen viikkoa teille..kohta vaihdatte maisemaa ja uudet kuviot on edessä:-)

rakkain terveisin äiti

Annemari kirjoitti...

Moi rakkaat! Joulua on täällä vietetty justiin noin :D Ja mukavaa on ollut! Tosin nyt riittää jo kinkku ja laatikot, ihana palata ranskiksiin ja kalapuikkoihin :)

Tuhannesti kiitoksia asiantuntija- avustanne sieltä saakka, olihan mulla melkoinen joululahja!!!!Jee, arvatkaapa vain mitä on opiskeltu viime päivät ;) Vaan kyllä nyt kelepaa :D Oishan mun pitänyt Maijun kommentoinnista aattoaamuna tajuta..!

Mukavata eloa teille sinne, teillä se vuosikin vaihtuu paljon meitä ennen..höh! Tovi elellään eri vuosina :D Palataan asiaan ja koitetaan vielä nähdäkin ennenkuin vaihdatte taas leirielämään.

Olette hirmu rakkaita!

sisko

Herra Haapa kirjoitti...

HYVÄ MEININKI! mauttomat jouluvalot ja kokikselle myyty pukki kaupallisine merkityksineen on taattua amerikan keksintöä. sellanen biisihän on kans olemas ku en etsi valtaa loistoa, vaan rikkautta, osakkeit sekä materiaa :D

tasmanian tuholaiset pelastukseen sittennii vaan! sähinä-pateja. ku muuten yhistää kovan dokauksen ja mättämisen ni pystyy maksimoimaa jouluisan lihomisen. 20 päivää ja tulee itelleki yli 25 asteen lämpötilanmuutos. huh hah hei. jatkakaa!

-haapa