tiistai 13. joulukuuta 2011

The Great Alpine Road

Osa yksi.

Eilen startattiin Melbournesta koilliseen, määränpäänä The Great Apine Road. Kyseessä on samantyylinen tienpätkä, kuin The great ocean road, mutta selkeästi vähemmän tunnettu. Reitti löyty ihan tsägällä nettiä selaillessa, tätä ei nimittäin missään ole mainostettu kuten tuota toista. Ilmeisesti nämä "alpit" ovat talvisin hiukka enemmän suosittuja laskettelurinteineen, kuin pelkästään maisemien puolesta.

Mutta mutta, eilen ajettiin Wangaratta nimiseen kaupunkiin ja yövyttiin siellä. Matkaa Melbournesta tonne kertyi reilut kaksataa, joten kyseessä oli berberille helppo pätkä. Kaupugissa erikoista oli, että mestat meni kiinni 5.30pm ja paikka kuoli tyystin, joten suunniteltu illallinenkin jouduttiin skippaamaan :)

Tänään aamulla aloitettiin sitten virallisesti alppitien rassaaminen. Päivän ohjelma koostui 4 eri pysäkistä, joista ensimmäisenä oli Mount Buffalo. Matkalla vuorelle nähtiin tienposkessa epämääräinen kyltti jossa oli jotakin sepostusta vesiputouksesta. NOH, tämähän piti  tarkastaa tottakai! Pienen metsässä patikoinnin jälkeen löytyikin aivan täydellinen pieni putous ja kristallia kirkkaampi "allas".







 Pienen alkuhuuman ja valokuvien paukuttelun jälkeen M heitti A:lle haasteen "ET USKALLA MENNÄ UIMAAN TONNE!? ;)" kuten voitte arvata ja ketkä tiedätte, näitä haasteita ei jätetä vastaanottamatta. Sekunnissa vaatteet olivat kalliolla ja A jordaaniassa.





A: Ja voin sanoa että viimetalvisesta avantouinnista oli hyötyä, koska vesi oli jokseenkin viileetä (aivan hellllllvetin kylmää!! :D)

Uinnin jälkeen lähdettiin kävelemään kohti joen yläjuoksua siinä toivossa että tuolta löytyisi jotain vielä siistimpää, mutta matka tyssäsi hyvin äkkiä! Ja hommahan meni näin...

A: Meessä eeltä ku sul on se kamerareppu ja mul on ihan märät vehkeet...
M: Joo... tääl on ihan varmast käärmeitä...(?)
A: No ei täällä mitään käärmeitä ole...!
JA SAMALLA HETKELLÄ PUSKASTA HYÖKKÄS PUOLTOIST METRINEN MUSTA PAKSU KÄÄRME JA VIUHAHTI M:N JALKOJEN JUURESTA OHI... !! M SYÖKSY TIKKANA SAMAA TIETÄ TAKASIN KU MISTÄ OLI MENNYT JA A HUUSI KURKKUSUORANA "TULE POIS SIELTÄ!"

Pienen paniikin ja itkunaurun sekaisen tovin jälkeen M palautui takasin maanpäälle. Yhteen ääneen todettiin että toi yläjuoksun tarkistus saa jäädä tekemättä. Harmi että kärmeksestä ei saatu kuvaa, oli nimittäin sen verran hätänen tilanne :D

Virkistymisen ja shokkihoidon jälkeen hypättiin autoon ja suunnattiin kohti vuoren huippua. Ennen ihan korkeinta pistettä pysähdyttiin tarkastamaan Echo point, josta porukka loikkii riippuliitimien kanssa alas laaksoon. Maisemat oli kyllä melkoset... Voi olla että jäi oma riippuliito tekemättä , sen verran korkeella oltiin :)

Kuollutta ja elävää.



Seuraava pysäys olikin sitten The Horn, jonka korkeus merenpinnasta on 1723 m. Pienen haikkailun ja tyhjennystauon jälkeen saavutettiin huippu, josta näkymät oli henkeä salpaavat. Hengen salpautuminen voi kyllä osittain johtua jyrkästä noususta ja huonosta kunnosta :D










Tässä vaiheessa oli lounasaika ylitetty jo vartilla ja sen mahakin ilmoitti melkoisella murinalla. Ei siinä auttanut kuin etsiä seuraava yöpaikka, eli caravaani parkki ja lähtä vääntämään pöperöitä. Päätettiin, että hurautetaan Mount Beautylle, jossa tietojemme mukaan oli hieno mesta aivan joen varressa. Paikka löytyi kerrankin kivutta. Teltan kasauksen, lounastamisen ja päikkäreiden jälkeen oli akut taas virtaa täynnä.

Kelpo telttapaikka.
Näissä maisemissa kelpaa lounasta mutustella.

Pikku päikkärit.
 Seuraavana oli tarkoitus mennä Mount McKaylle, joka on Australian korkein vuori minne pääsee autolla (1833m) ja tätä ei löydy googlemapsista WTF?! Paikka löytyi kuitenkin pienen eksyilyn jälkeen, koska kyltit täällä ovat aivan perärööperistä eli takaorvokista... joko opasteet puuttuu kokonaan tai sitten ne ovat vuodelta kilpijamiekka ja ovat täysin kulahtaneita sään johdosta.. Vuorella päätettiin, että pitäähän meidän heittää teille pikkujouluterkut ja kaivettiin esiin tonttulakit. (Ilma oli niin pirun kylmä ja tonttulakit olivat ainoat päänlämmittimet)

Mettät on ku ydinsodan runtelemia.



Weather: +7,5C Wind 24-33 km/h, feels like +1,4C... BRRRRRRR
Kuumotusmettä kotimatkalla.
Päivä oli kaikenkaikkiaan loistava ja huomista odotellaan innolla. Luvassa on lisää vuoria ja jylhiä maisemia. Nyt ei muutaku makuupussin nyörit kireelle, koska luvassa on viileä yö :P

Yläilmojen tontut kuittaa (M jo näköjään sammahtikin), hyvää yötä tai päivää.

- A&M

4 kommenttia:

Eppu kirjoitti...

Tonttulakit päässä ja släbärit jaloissa vuorilla. Varustukset on aineki kunnossa!

Huikeet maisemat!

Riitta kirjoitti...

Hei tonttulaiset, kiitos pikkujoulu tervehdyksestä!

Huikaisevan kauniita nuo Alppien maisemat! Voin vain kuvitella sen tunnelman mikä siellä huipulla vallitsee:-)

Onnea uusiin seikkailuihin!

rakkain terkuin äiti

Annemari kirjoitti...

Moi rakkaat!

Huikeita maisemia ja railakas reissu teillä taas :D Isoja taitavat olla ne lierot siellä teillä päin ;)

Lapsista oli hauskaa kun teillä oli tonttulakit päässä! Saara pyysi kertomaan terveiset, täällä taitaa jo pienimuotoinen ikävä vaivata :)

Uusia seikailuja odotellessa,
rakkauvella
sisko

Kake kirjoitti...

Heips! Ja huh,mitä kuvia ja juttuja taas..! :) Voin vaan kuvitella Maijjun paniikin mikä tullu ku matonen hypänny jalkoihin.. aikamoista.. :D
Täällä joulua ootellaan ja järkkäillään.. oltiin vkonloppu iisalmessa ja kohta taas takasi mennään.. :D Ei ois ennää hiiiiirmu pitkä aika ku nähhään! Naattikkaa ja varokaa matoja.. palataan <3

-Kake