tiistai 7. helmikuuta 2012

Wineglass bay & Friendly Beach

Fishlipsistä otettiin nokka kohti itärannikkoa. Meillä oli tiedossa pari ilmaista kämppipaikkaa ihan Freycinet National Parkin kupeesta, joten ei muuta kuin ääntä kohti. Matkaa oli edessä reilut 160 kilsaa ja perille oli tarkoitus päästä ennen pimeän koittoa. Edellisen päivityksen postaus vei kuitenkin oman aikansa, eikä päivittäminen onnistunut tienpäältä rajallisten verkkoyhteyksien takia, näin ollen saavuttiin mestoille muutama tunti auringonlaskun jälkeen. Pimeä ei ollut kuitenkaan pahin asia, vaan täysin sekopäinen myrsky, sade ja tuuli. Teltan kasaaminen ei tullut kuulonkaan, joten pakattiin auto sellaiseen kuntoon että "paksiin" mahtui potslojottamaan yön ajaksi.

Aamulla herättiin ja pistettiin pari päivää sitten ostamamme kaasukeitin ensimmäiseen tulikokeeseen. Munat ja paahtikset tirisivät onnellisina ja homma toimi kuin häissä :) Mahat killillään suunnattiin itse kansallispuistoon.

A aamupalamestarina.
Nähtävyytenä tuolla oli Wineglass bay. Tasmanian 60 Great short walks esitteessä (jonka saa ilmaiseksi kaikista info pisteistä) kerrottiin, että puistosta löytyy monia eripituisia kävelypolkuja, toiset helppoja, toiset hieman haastavempia. Voitte varmaan arvata minkä me valkkasimme ;) Lyhin lenkki oli puoltoista kilsaa, mutta mehän valitsimme 11km ylösalas kalliota kiipeilyreitin :D Maisemat olivat kyllä upeat! Viidentunnin tuskaisan rämpimisen ja hikoilun jälkeen lopussa kiitos kuitenkin seisoi. Viimeaikaisen mässyttelyn ja plösöilyn jälkeen tälläinen kunnon jumppa teki oikein kutaa.

Wineglass bay



Itse ranta :)

Bush-walk
Näitä kavereita pomppi joka puskassa.
M tiirailee kenguja.
Vettä Ruulle.
AWWWWWW!

Puistossa neppailun jälkeen suunnattiin läheiseen "kylään" lataamaan läppärin akku ja vääntämään hyvin ansaitut pöperöt. Kyllä ruoka maistui hyvälle kaiken tuon jumppaamisen jälkeen ;)


NÄKKÄRIÄ sekä Kaisan tekemää SINAPPIA! (+ maggaraa)
Kello alkoi taas lähestyä auringonlaskun aikoja joten oli aika etsiä yöpymispaikka. Edellisyön kämppisaitti oli sen verran surkea, että oli parempi vaihtaa maisemaa. Nopealla kartan pläräyksellä huomattiin, että vajaan 20 kilsan päässä oli mukavaa nimeä kantava Friendly Beach :) Eihän siinä muu auttanut kuin suunnata sinne. Ja kuinkasollakkaan, paikka oli melkein täydellinen! Rannalla oli leiriytyjille omia "loosseja" pusikoiden keskellä joista oli suorat näkymät merelle. Me valkattiin paras paikka ja M täräytti teltan pystyyn kuin vanha tekijä, A:n ihastellessa aaltoja :) Näin niiden hommien kuuluukin mennä :P

Seuraavaks päiväks ei tehty mitään ohjelmaa, vaan päätettiin että koko roska saa edetä omalla painollaan. Aamu valkeni sinisenä sekä kuumana ja sehän kelpasi! Jo seiskan aikaan A: viritteli kumipuvun päälle ja suuntasi valtoimenaan pauhaaviin aaltoihin. M heilui rantakivikossa kamera kourassa ja välillä kylmä hiki otsallaan, kun reilut parimetriset aallot pöllyttivät A:ta kuin märkää rättiä :D Elossa sieltä kuitenkin selvittiin! Päivä vierähti aurinkoa ottaen, kivikossa mereneläviä tutkien ja muutenvain tyhjää toimittaen, ennenkaikkea elämästä NAUTTIEN! Iltapäivällä A kävi ottamassa vielä toisen erän aaltojen kanssa, yhtä huikealla menestyksellä :P

Tulikivet etupihaltamme



Viilee kämpperipaku :)

"Tostanoin"
Pikku PANNUT! HAHAHA


HAI HAI HAI!
Eeeei, ku delffiini!




Miljoonia villisimpukoita (kai)


Kivenkerääjä-Kettu
Meijän kivi-ukot.
Tänään herättiin vesisateeseen ja hyytävään kylmyyteen. Tuulet taitaa taas puhaltaa suoraan etelänavalta :D Kiireesti pakattiin kamat ja suunnattiin seuraavaan kylään hakemaan aamiastarpeita. Pihalla krillikatoksessa kokkailessa, vesisateen kattoa rummuttaessa hetken näytti että taivaalta tulee LUNTA?!? No eikai nyt sentää HUHH! Niinpä äsken tossa varattiin lauttakyyti pois Tasmaniasta ensi sunnuntaiksi, johan täältä on korkea aika painua huitsinnevadaan. Aurinkoa ja lämpööhän tänne tultiin hakemaan jumaliste! 8)

Palataan taas astialle kuomat! <3

- A&M

1 kommentti:

Riitta kirjoitti...

Olipa taas huikeita kuvia!

Eipä mikään ihme jos sielläkin vesi alkaa näyttää lumelta, täällä koko Eurooppa kärvistelee pakkasen kourissa.

Toivotaan että lämmintä ja aurinkoa löydätte. Alkuviikosta meidän säätiedotus uutisten yhteydessä näytti myös Australian sään ja jossain päin oli tosi lämmintä + 40 astetta.

Onnea tuleviin seikkailuihinne

rakkain terkuin M:n äiti