sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Fish Lips

Tervens!

Ainainen selittely jatkuu, mutta hiljaiselon syyksi perutellaan jälleen kerran verkottomuus, eli ei olla päästy käsiksi internettiin. Mutta asiaan...

Bruny Islandin jälkeen jatkettiin tosiaan matkaa niiden samojen hemmojen kanssa ja tarkotuksena oli suunnata Tasmanian eteläkärkeen. Toisin kuitenkin kävi. Ilma oli täyttä kuravelliä ja etelänavalta puhaltavat jäätävät tuulet pilasi suunnitelmamme, joten päätettiin suunnata lämpöisiä ilmavirtoja kohti "itäiselle" puolelle Tasmaniaa. Leiriydyttiin Port Arthurin kupeessa sijaitsevaan kansallispuistoon ja savustettiin itseämme leirinuotion ääressä siellä pari päivää. Torstai aamuna paiskattiin muulle porukalle kättä ja lähdettiin jatkamaan matkaa aivan kaksistaan.

Piikkiäijä.
"Anna tänne se weetabix!"
"Enkä anna! Mee pois!"
"Perkele, turpaanhan tässä taas tuli.."

Edellisyön opossumi imitointi.
Convict Chains.


Vankien sellit.
Jäljellä olevat rauniot.
"MORO!"

Iltanotskilla.
Edellisenä päivänä oltiin pysähdytty paikalliseen suklaatehtaaseen, josta muuten löytyi ehkä maailman toiseksi parhaata suklaata! (mikään ei tietenkää vedä vertoja vanhalle kunnon fazerin siniselle). Suklaatehtaan omistaja kyseli meiltä ohimennen, mistä nuoripari mahtaa olla kotoisin ja kuullessaan, että ollaan suomalaisia, hän kertoikin meille mukavan jutun...Parin sadan metrin päässä, samalla kadulla, asustaa suomalainen pariskunta, jotka pitävät FISHLIPS cafe & accommodation paikkaa, eli heiltä löytyy kahvila sekä majoittumismahdollisuus. Meillä oli tarkoituksena suunnata itärannikolle ja tämä paikka oli suoraan meidän matkanvarrella, joten päätettiin pysähtyä moikkaamaan pariskuntaa ja hörppäämään aamukaffet.

Astuttiin ovesta sisään ja sanottiin "Helou, tekös niitä suomalaisia olette? :)" ja sieltähän tuli vastaus että "Kyllä, näin on!" Siinä sitten istuttiin kahvikupposen ääressä ja jutusteltiin kuulumisia porukalla. Toinen omistajista, nimeltään Kake lähti esittelemään meille paikkaa ja VOIHYVÄJYSSÄYS minkälainen unelma sieltä paljastui! Takapihalta löytyi pieniä "järviä", joissa oli 80- luvulla polskinut mm. hylkeitä, pingviineitä ja kaloja. Pihalla kasvoi jos jonkinsortin kasvia, puuta ja löytyihän sieltä jopa ihkaoikeita koivujakin! Siinä aikamme turisteltua alkoi ilta jo lähestyä ja meidän olisi ollut aika jatkaa matkaa. Omistajat kuitenkin kysäisivät, olisimmeko halunneet jäädä yöksi ja tarjous kuulostikin paremmalta kuin hyvältä, koska ainainen teltassa eläminen ja suihkuttomuus alkoi käydä jo mielenterveyden päälle.

Vuokrattavia mökkejä :)
Kaunista, eikö? :)


Poika.
Viiksi-Vallu
Kippari-Kalle
Yksi yö muuttuikin kolmen yön vierailuksi :D Tämä ihana pariskunta osoittatui aivan mahtaviksi tyypeiksi, joilla oli aivan mahtavia tarinoita elämänvarrelta. Heidän juttuja olisi voinut kuunnella vaikka aamun pikkutunneille saakka! Joka ilta istuttiin alas, syötiin hyvin ja lasin ääressä vaihdettiin kertomuksia sekä naurettiin itsemme kipeiksi. Oli ihana huomata, miten elämä ja kokemukset ovat muokanneet heistä noin ystävällisiä ja hyväsydämmisiä ihmisiä, eikä 40 vuoden ikäero näkynyt tai tuntunut missään! :D

Aika kului kuin siivillä, kun joka päivä oli jotakin ohjelmaa ja ylipäänsä kunnon TEKEMISTÄ! Oli ihana puuhailla normaaleja asioita, joita ei ole taas pitkään aikaan päässyt tekemään. Jopa siivoaminen ja tiskaaminen tuntui oikein miellyttävältä touhulta! Käytiin myös porukalla lauantaina Hobartin salamanca-marketeilla ja pariskunta näytti meille lähimaastoa, minne ei oltu vielä kahdestaan keretty. A kävi myös Kaken kanssa kalassa, ettekä arvaakkaan kuinka ison saaliin kanssa ne sieltä takasin tuli. Miehillä tais olla aikamoinen kalaonni matkassa, kun yhteensä vonkaileita merestä nous 42 kappaletta! Samana iltana syötiinkin oikein maittava illallinen ihan tuoreista ja itse onkimista kaloista :) Kyllä oli muuten hyvää! A oppi myös perkaamisen jalon taidon ja hommahan sujui kun vanhalta tekijältä ;)

Vanhakonkari.

Flat head.
Kala pääs kostamaan A:lle :D
Maihinnousu.
Kalamies ja saalis.

Kokkikolmoset hommissa.
Saaliin maistelua :) NAM!
M:n paraskaveri :S

RUISLEIPÄÄ ja lakipykäliä.
Lämpimän päivän janonsammuttajat.
Näiden ihmisten luo olisi voinut jäädä vaikka kuinka pitkäksi aikaa, mutta matkanteon on pakko jatkua. Tänään iltapäivästä jätettiin itkuiset hyvästit unelmapaikalle ja kahdelle meidän sydämmet vieneelle upealle ihmiselle <3 Varmasti tullaan palaamaan takaisin vielä ja yhteydessä tullaan olemaan :)

Nyt sitten matka jatkuu kohti eastcoastia, missä koitetaan törmätä meidän kirsikkakaverehin ja punotaan uusia suunnitelmia tulevalle viikolle :)

- A&M

2 kommenttia:

Annemari kirjoitti...

Moi rakkaat!

Onpahan taas huikeita kokemuksia teille kertynyt matkamuistoiksi! Aivan loistavaa :D Ihan mahtaviin ihmisiin saatte mahdollisuuden siellä tutustua!

Täällä pakkaset jatkavat paukkumistaan, nyt oli jo Oulussakin yli 30..mutta on täällä kaunista! Tänään saadaan sitten uusi pressakin tähän maahan, saas nähdä miten käy.. ;)

Lapsilta terveisiä ja Jussilta <3 Turvallista matkaa armahaiset!

Rakkauvella
Annemari

G´Pau kirjoitti...

Moi! Ja sori kun en ole ehtinyt kirjoittaa! Käyn kyllä säännöllisesti lukemassa ja ihailemassa loistavia kuvia- täällä talvi :/ Nauttikaa!!