sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Tasmaania tuhottu

Hyvää päivää arvoisat plokin lueskelijat. Taas on päiviä vierähtänyt ja näistä kuluneista hetkistä on ehkä vähemmän kuin enemmän tärkeää kerrottavaa. Viimepostaus tehtiin kauniiden maisemien ja suuren rauhoittumisen jälkeen. Toinen on ollut meininki viimeisinä viitenä päivänä.

Matkaa Tasmanian rannikolta jatkettiin kohti sisempää maata. Matkalla käytiin vielä mulkasemassa Columba Falls, joka on kohtalaisen korkea vesiputous. Valitettavasti myrsky oli tuhonnut katselutason, joten kuvat piti paukutella huonoista kulmista :D Tämän jälkeen molemmat todettiin, että nyt on nähty tarpeeksi vuoria, vesiputouksia ja kansallispuistoja. Suurin halu oli päästä pois tuolta kirotulta Tasmaanian saarelta, jonnekkin missä ilma olisi hieman kesäisempi. Niimpä varattiin lauttaliput sunnuntain paattiin. Suunnitelmana oli tuhlata muutama päivä Launcestonin kaupungissa ja kaksi viimeistä päivää Devonportissa, tekemällä ei juurikaan mitään ihmeempää.
 
Columba Falls


Launcestonissa aika hurahti kokkaillen ja muutamia uusia vaatteenparsia shoppaillen :) Kaupunki ei ole mitenkään ihmeellinen, joten nähtävyyksien kiertäminen ei tullut mieleenkään. Devonportista bongattiin karavaaniparkki aivan lauttaterminaalin vierestä, joten sinne majoittuminen tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Hintakin oli huokea, joten diili oli vielä parempi, tai niin me ainakin luultiin. Kun oltiin asetuttu aloilleen, käytiin tarkastamassa yleiset tilat... hyi hhhhellllvetti! Ei varmaan tarvitse sanoa enempää :) Myös "naapurimme" eli muut mestoilla majoittuvat, olivat oikein kelposakkia. M:n ensimmäinen havainto oli, miten isä läväytti vuoden ikäistä lastaan avolätärillä naamaan ja huusi tälle SHUT UP! Äitin heiluessa melkoisessa juubelissa lähistöllä. NICE! Kyllä tossa meinas M:n pinna palaa ja isäkin meinas saada osansa läväyttelystä. Tän episodin jälkeen hieman harmitti, että buukattiin paikka pariksi yöksi.

Lauvantaina käytiin tutustumassa Devonportin keskustaan, joka tosiaankin on parin korttelin kokoinen alue. Siitä ei juurikaan enempää tarvitse kertoa, mutta onneksemme rannan tuntumassa olevassa skeittiparkissa oli Australian kansalliset skeipparointikisojen karsinnat meneillään, joten tonne jumahdettiin useiksi tunneiksi. Kuvia ei tapahtumasta valitettavasti ole, mutta sen verran voidaan kertoa että taso ei päätä huimannut :D
Sunnuntaina Spirit Of Tasmania ykkönen irtosi laiturista klo 0900 ja me huokasimme helpotuksesta. Vihdoin päästiin jatkamaan matkaa kohti (toivottavasti) parempia ilmoja sekä suuria seikkailuita. Paikallinen Juha Föör oli lupaillut myrskysäätä, mutta toisin kävi. Ilma oli kuin morsian ja laivan kansi kuin leivänpaahdin ;) Iloiset delffiinitkin viihdyttivät meitä loikkien eestaas laivan peräaallois koko matkan <3

RÄTÄTÄTÄTÄTÄ!
Viiksekäs pyssysankari :D

Flipperikaksikko
Varmasti te kaikki, jotka seuraatte uutisia, olette tietoisia Ozia vaivaavista tulvista ja myrskyistä. Nämä perkeleet aiheuttivat meillekkin pieniä epätietoisuuden hetkiä, mutta rohkeasti päätettiin, että suunnataan kohti Sydneytä, oli keli mikä tahansa. Eihän Aussilassa voi vierailla ja jättää Sidniä näkemättä :D Niinpä laivan rantauduttua suunnattiin kohti itää ja päädyttiin 300 kilometrin päähän kaupunkiin nimeltä Lakes Entrance. Täällä olis nyt tarkoitus heilua muutama päivä, riippuen ilmoista ja odotella että idän tulvat kuivuvat pois HAH!Jätevesien käsittely hoituu näin helposti :)

M: Oikein ihanaa YSTÄVÄNPÄIVÄÄ (14.2.2012) kaikille rakkaille! Rakastakaa toisianne <3

PS. Pahoittelut, että postin visuaalinen sisältö ei ole edellisten veroinen :D

- A&M

5 kommenttia:

JP kirjoitti...

"viikset"

A ja M kirjoitti...

Operation "Viikset" 2012 BOOM! Ens postissa yksityiskohtaisia lähikuvia, olkaa hereillä :D

Riitta kirjoitti...

Ihana nähdä teidät noin hyväkuntoisina ja ruskettuneina :-)

Jännityksellä uusia seikkailujanne odottaen...mitenhän sitä sitten pärjää kun tulette sieltä suomeen ja blogin lukeminen loppuu..

Hyvää Ystävänpäivää 14.02.2012 !

rakkain terkuin M:n äiti

G´Pau kirjoitti...

Vähän olette ruskeita... !! IHANAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ SINNE!!!

Annemari kirjoitti...

Moi rakkaat!

Saara sanoo:" Hyvää ystävänpäivää Maiju, rakastan sinua <3"
Ja minunkin puolestani sitä samaa :)
Tsemppiä uusiin seikkailuihin,

rakkauvella
Annemari