sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Home away from home.

Viikko Noosassa hurahti ohi úbervauhdikkaasti. Paikkana tuo kylä on kyllä yksi parhaimmista itäisen rannikon pikkukaupungeista. Byron bay, mitä kaikki hehkuttavat, Noosa pesee sen mennentullen! Kaupungista hohkaa positiivinen energia ja paikka vain tuntuu jotenkin mystisesti kotoisammalta, kuin mikään muu tähän mennessä :D

Jos tekee mieli shoppailla tai muutenvain kahvitella, tarvittavat puitteet löytyvät sympaattisen pääkadun varrelta. Myös ihanan romanttisia rantaravintoloita löytyy niitä hakeville :) Aktiviteetteja etsiville löytyy kajakkeja sun muita vehkeitä, joilla pääsee toteuttamaan itseään. Puistot ja erilaiset kävelypolut luonnonhelmassa houkutelevat niitä, jotka haluavat karata hetkeksi pois hälinän keskeltä. Täydellistä!

Noosa national park on myöskin yksi parhaimmista "bush-walkeista" mitä ollaan Aussilassa kalpittu. Näkymät olivat upeat, nudistirantaa lukuunottamatta :D Huomaa kyllä, että puitteisiin on panostettu ja kunnossapito toimii. Rantoja löytyy jokaiseen makuun, on rauhallisia, ruuhkaisia, kivisiä, hiekkaisia sekä nudistirantoja. Valikoimasta pitäisi nirsoimmankin rantaleijonan löytää omansa ;)









Kuluneella viikolla sää hemmotteli meitä lämpöisillä säteillään ja kirkkaalla, sinisellä taivahalla. Voitte siis arvata mistä meidän päivittäinen toiminta koostui. Annetaan teille, ketkä arvasitte väärin, muutama vinkki: sinkistä, aurinkorasvasta, aalloista ja käristyneen nahkan pistävästä tuoksusta :D

Te ketkä olette rustauksiamme jaksaneet lukea, tiedätte millaista tuuria A:lla on ollut aaltojen kanssa matkamme aikana. Nyt kuitenkin parin viimeisen päivän aikana Noosaan osui unelma-swellit ja aallot muuttuivat puhtaan täyteläisiksi :) Rehellisesti voidaan todeta, että toissapäivä oli paras surffipäivä koko täällä olomme aikana. Melko kauvan tälläistä päivää joutuikin odottamaan, onneksi se sentään tuli ;)

 
Ja kaikilla oli niiiiiin mukavaa..




Sieltä A hakee pikkupannut...








Eilen otettiin toinen erä kenguru-jackin kanssa BBQ kehässä. Viimeeksi biffit menivät niin metsään, että tulos hylättiin ja uusi taisto oli tuleva. Tällä kertaa ostettiin valmiiksi marinoituja, mehevän punaisia lihamötköjä. Valinta osui aivan nappiin ja paistoaikakin oli juuri kohillaan. Näin ollen saatin voitto kengurusta ja nautinto oli taattu!










Vaatimattomia joenvarsi asuntoja...
Mietittiin tässä, että voitais tällänen pieni tiedonjyvänen heittää ilmoille, varsinkin teille ketkä olette joskus suuntaamassa näille nurkille ja tarkoituksenanne on liikkua TRANSlink bussien/junien avulla. Hankkikaa ihmeessä GO CARD, mihin lataatte rahaa maksuja varten. Hinnat kortilla maksettaessa on vähintään -30% ja joskus jopa puolet halvempia, verrattuna paperitikettiin. Kortin pantti maksaa 5$, jonka saa takaisin.  Säästö on siis huomattava, jos tarkoituksena on sufailla menopeleillä enemmän kuin vähemmän.

Tänään aamusta ladattiin navat täyteen muroja ja napattiin bussi-juna-juna-2km kävely-bussi-lautta-bussi (+8h) yhdistelmä ja suunnattiin kohti Stradbroke islandia. Olis ollut ehkä helpompaa ja budjettiimme sopivampaa tappaa aika vain Noosassa, mutta päätettiin ottaa kuitenkin kaikki mahdollinen irti lopusta Aussilassa vietettävästä ajasta ja matkustaa sinne, missä ei olla vielä käyty :D Toivotaan, että paikka on kaiken tämän istumisen ja rahan arvoinen! Ja ainakin ensituntumalta paikka voi olla potentiaalisesti oikein mieluisa, hommahan selviää huomenna kun aurinko nousee...




M: Viisi kokonaista päivää jäljellä Aussilaa ja fiilikset pallottelevat päivittäin suuntaan ja toiseen. On ihana päästä vaihtamaan maisemaa ja viettää viimeinen kuukausi täysin erinlaisissa olosuhteissa tietäen, että "tämän jälkeen pääsee kotiin". Kuitenkin jossain takaraivossa on haikea tunne siitä, että tänne Australiaan on tuskin palaamassa ihan heti uudestaan. Onhan tämä ollut seitsemän kuukauden ajan meidän "koti" :)

Meidän nettitikusta loppuu potku 24 päivä ja uutta crediittiä ei siihen varmaankaan enää ladata, joten jää nähtäväksi onko tämä viiminen postaus Australian mantereelta :) Jos näin käy, niin seuraavat jutut tärähtävät sitten eetteriin Balin saarelta!

- A&M

Ei kommentteja: