keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Vieras kotoa.

Hellurei lukijat! Näin kävi, että Brisbaneen palattiin ja nyt jo karattiin, mutta ei mennä vielä siihen. Vieraammekin saapui pari päivää sitten ja näytti, että rapee 40 tunnin matkustaminen oli tehnyt tehtävänsä, miehen silmät pyöri kuin pajatsossa ja jutut olivat jokseenkin sekavia :D hehheh! Ensimmäinen päivä heilahti jetlaakia kesyttäen ja Brisbanen kaupunkiin tutustuen. Me käytettiin "rautasta" tuntemustamme hyväksemme ja esiteltiin kaikki tarvittava ja nähtäväksi kelpuutettava :D

Kuka teistä muistaa nää jätkät?



K&A+O=OK
Mutta, kerrotaanpas vähän tästä meidän ystävästämme Kallesta. Tämä hemmo on kotoisin Kotkasta, mies on korkeasti koulutettu, artisti ja yksinkertaisesti loistotyyppi. Kalle on ainut niistä kahdestakymmenestäviidestä ihmisestä kuka piti kiinni lupauksestaan tulla moikkaamaan meitä toiselle puolelle maapalloa :D Kalle tekee päiväduunin ohella myös rap-musiikkia nimellä LL'11 ja julkaisi syksyllä 2011 omakustanne-nettijulkaisun, jonka pääsette lataamaan itsellenne täältä -> LL'11 - SEM-KYA
Tuoreetplatat.fi rankkasi miehen tuotoksen vuoden omakustanteeksi, eli ihan turhasta kurasta ei siis TODELLAKAAN ole kyse! Sooloräpeltämisen ohelle äjjä heiluu myös SINE IRA nimisen rapduon toisena riimivelhona, tätä kuraa pääset tarkastamaan täältä -> SINE IRA Facebook

Nyt kun on esittelyt hoidettu pois alta, voidaan palata takaisin menneeseen. Toisena päivänä  jatkettiin samaa tutustumista ja paikkojen koluamista. Illalla käytiin blogissakin esitellyssä, erittäin mageesti valaistussa puistossa ja muutenvaan bongailtiin maisemia. Tällä reissulla löydettiin, tai voiko tota nyt löytämiseksi sanoa, kun tiedetään että se siellä on, erittäin hienosti valaistu silta ja rantabulevardi. Reissulle ei kuitenkaan lähtenyt kameraa mukaan, syystä tai toisesta, joten päätettiin että tuonne palataan seuraavana iltana kuvaamislaite kourassa.





Brisbane oli juuri sellainen kuin muistettiin, melkoisen iso ja ehkä hieman tylsähkö kaupunki. Pienellä tutkimisella löydettiin kuitenkin uusia juttuja, joten eipä ollut ihan hukkareissu :)

Tänään loikattiin aamulla junaan ja suunnattiin kohti Sunshine Coastia ja Mooloolaba nimistä rantakaupunkia. Puol vuotta sitten heiluttiin jo näillä kulmilla, mutta ei vietetty aikaa sen enempää, joten nyt olisi tarkotus paneutua hieman syvemmin mitä täältä löytyykään. Toivotaan että surffaus olis hieman parempaa kuin aikasemmin ja tulokaskin pääsis aaltojen makuun.

Kamaaon!
 Eipä siinä sen kummempaa, OZ laskuri jatkaa raksuttamista, tällä hetkellä mittarissa jälellä 16 :)

- A&M

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

olisi kiva tietää,jos vaan voitte kertoa, että kuinka monta tonnia jouduitte sitä kahisevaa säästeleen, ennenkö uskalsitte/kykenitte lähteä reissuun?

A ja M kirjoitti...

Heillurei Anonyymi :D
No tottakai voidaan kertoa, ja tämä voi kuullostaa "pahalta" tai paljolta, mutta säästöjä oli paljon.. Pääosin siitä syystä että kämpästä myytiin suurin osa tavaroista ja rahaa säästettiin pelkästään sitävarten että matkasta saadaan kaikki irti (eikä jouduta työskentelemään koko reissua). Kokonaisbudjetti meille kahdelle oli karvan alle 20 000€, josta tosin on vielä reilu neljännes käyttämättä.. Ei tunnu järkevältä palata kotiin taskut tyhjinä, joten on tarkotuksella sniiduiltu ja jätetty sitä pätäkkää sukanvarteen.. Meidän suositus on, että tänne saavuttaessa varallisuutta on vähintään tollanen 4-5 tonnii, tai sen verran että voi elää vähintään 2kk omillaan.. Kaikki maksaa, eikä mikään o halpaa, ei ylläri kelleen :D Duuniakin voi joutua ettimään tovin, millon on hyvä että ei joudu syömään pelkätään kynsiä ja asumaan kadulla.
Meillä on tarkotuksena tehdä reissun loputtua postaus tänne blogiin, missä tehdään jonkunsortin yhteenveto kaikesta käytetystä rahasta, eli jonkin sortin taloudellinen loppuselvitys :D

Toni kirjoitti...

Paljonko teillä on tuota kamaa mukana? Tuntuu aika paljolta, kun ite oon lähdössä WH-vuojelle pelkällä 45 l repulla + n. 3 kiloeurolla rahaa :)

A ja M kirjoitti...

Suomesta lähtiessä meillä oli molemmilla reput ja sit noi perässä vedettävät matkalaukut. A:lla lähinnä repussa kamera + siihen kuuluvat härpäkkeet. Ollaan tässä 8kk aikana keretty haalia tavaraa matkanvarrelta, mmm. surffilautaa ja camp- tarvikkeita. Telttailu- tavaroista ollaan luojankiitos päästy jo suurimmasta osasta eroon ja loput retkivehkeistä jätetään pois ennen Balille siirtymistä. Kamalasti liikaa vaatetta tai tavaraa ei ole kyllä ollut. Aluksi meinattiin jättää kaikki pitkät vaatteet kotiin, mutta onneks ei jätettty! Iltasin ja näin syksyisin täällä on todella kylmät illat ja yöt. Tasmaniaan jos meinaa mennä vierailemaan, niin takki tai lämpöinen huppari tms. on ehdoton! :) Yölämpötila on siellä pahimmillaan jopa +4'C.

Kaikki tietysti riippuu ihan ihmisestä ja omista tarpeista sekä siitä, mitä täällä meinaa tehdä ja missä meinaa kierrellä! :)

Pyykinpesu mahdollisuus on hyvä, jos meinaa majoittua hostelleissa, maksaa yleensä n.4$ koneellinen (mikä on meidän mielestä aika kallis, kun siihen päälle lasketaan vielä pesuaine), mutta jos reissailee ympäri maata teltan kanssa, on vaatteiden pyykkääminen välillä rajallista.

Luulenpa että 45L reppu riittää mainiosti, mikäli näin olet itse kokenut asian :) Rahaa täälllä menee _liikaa_ :D Kallis maa asua, mutta farmitöitä löytyy 100prosenttisen varmasti sitä haluaville. Myös hostellit ottaa reppureissaajia mielellään töihin majoitusta vastaan :)

Tulipas kamalan pitkä vastaus, mutta jospa joku saa tästä vinkin tai toisen! :)

Nautihan vuoden reissustasi b9leto00! :)

Toni kirjoitti...

Joo kyllähän se on selvä ettei näin upeita kuvia saa aikaan ihan nokian lumialla, mikä on ainoa kuvauslaitteeni :) Toisekseen itse en surffaa ollenkaan, joten jo nämä kaksi asiaa vähentävät tavaran tarvetta todella paljon.