torstai 10. toukokuuta 2012

Vesileikkejä

Moido vaan kaikille! Tää posti on nyt sitten tämmöinen surhvaus aiheinen, koska se on hyvinkin pitkälti ollut viimepäivien ohjelmana. Lombokin Kutalla käytiin tosiaankin aaltoja napsimassa vain parissa paikassa ja nekin taidettiin nimetä jo viimepostissa. Muistinne virkistämiseksi nimetään ne vielä toistamiseen :D Toinen oli Krupokin Outside breikki ja toinen Seger. Vaihtoehtoja olis ollut vaikka kuinka paljon, mutta saaren tiet oli aika ghetossa kunnossa, joten mopedilla päristely oli työn ja tuskan takana... Näinollen skipattiin muut ja keskityttiin ollennaisiin.

"Valkonaama" on niin hassu että senkaa pitää ottaa kuvia.

Edellisen postin jälkeen käytiin molemmissa paikoissa vielä toistamiseen ja näiltä kerroilta M:n toimesta kameran muistiin jäi joitakin ihan kohtuullisia räpsyjä. Kerrankin onni potkaisi A:ta, kun toisella Krupokin visiitillä oli oikein kunnon high-tide, eli vuorovesi oli normaalia melkein metrin verran korkeammalla, onni siis siitä syystä että ilman lisäkerrosta vettä, A olisi tällä hetkellä jauhelihaa :P Aallot olivat sen verran voimakkaita ja muutaman kerran kunnon pannutusten sattuessa meno oli kuin suoraan pesukoneessa- Tuollahan pohja koostuu pääosin veitsenterävästä korallista, joka sitten viiltää raajat irti sinne osuessa.  Noh, hengissä selvittiin ja tavoista poiketen takaisin palattiin jopa ilman ihmeempiä vammoja :DYks juttu täs surffibisneksessä on kuitenkin aika pepusta. Kaikkihan tietää, että ilman kunnon surffitukkaa ei vaan voi olla vakavasti otettava surffaaja. Nytkun se on kasvatettu, niin elämästä on tullut aika tuskaisaa. Tää tropiikin jatkuva +32 yhdistettynä 99% kosteuteen saa niskan hikoamaan ja koko sipulin aikalailla kiehumaan :D Saapa nähä mitä kotiväki on mieltä, kun poika palaa kotiin tälläsessä reuhkassa. Terveiset äiskälle!

Lombokki jäi taakse vähän suunniteltua aikasemmin, koska tuolla ei juurikaan ollut muuta tekemistä, kun tuo laudan päällä heiluminen. ADHD vikaisina ei siis siedetty kaikkea sitä iltojen tekemättömyyttä ja päätettiin suunnata kärsä kohti Balin Kuta Beachia. Onneksi täälläkin on aallot kohillaan ja muutakin tekemistä varmasti löytyy. Kaksikko R&T tulee muutaman päivän päästä tänne heilumaan meidän seuraksi ja jotakin suunnitelmia ollaankin jo pähkäilty kaikkien päänmenoks :)

Tänään päätettiin viihdyttää itteämme pienellä rahanvaihtokikkailulla. Ausseista kun nostettiin tili tyhjäksi ja kaikki omaisuus on mukana käteisen muodossa. Täällä nuo kurssit on aika kohillaan ja tappiota tulee huomattavasti vähemmän, kun vaihtaa dollarit suoraan rupioiksi, eikä turhaan kikkaile pankkiautomaattien ja nostopalkkioden kanssa. Normaali $-IDR kurssi heiluu jossakin 9300/9500 nurkilla. Täältä löytyy kasapäin näitä ns. kusetusmestoja, mitkä lupaavat jopa 10275 rupiaa dollarista. Urpokin tajuaa, että tässä on oltava jotain mätää. Me sitten päätettiin ottaa selvää, miten tuo nenästäveto toimii ja sehän meni aikalailla näin:

Otettiin lompsaan 100$ ja lähdettiin matkaan. Eka tutkailtiin, mistä löytyy "paras" kurssi ja kysyttiin mieheltä ovella, ottaako tämä komissiota palveluistaan, vastaus oli selvä "NO", eli ei muutakuin sisään. Nämä vedättäjät vaihtaa dollarit hyvin pieniin seteleihin, mikä mahollistaa asiakkaan totaalisen sekoittamisen. Tällä kertaa heppu tarjosi meille 20 000 seteleitä. Nopeella matikalla laskettiin, että kyseisellä kurssilla saataisiin 49kpl  20 000 seteleitä, näin on helpompi pysyä kärryillä, kun kaveri alkaa latoa lappuja tiskiin. Rahaa alkoi kertyä pinoihin ja samalla heppu kyseli meiltä kaikkea maan ja taivaan väliltä, selkeästi harhautusmielessä. M vastaili kyssäreihin ja A laski rahoja. Kun oikea määrä oli pöydällä, kaveri kokosi ne yhteen nippuun ja ojensi ne A:lle. Noh, kaikkihan tietää, että tuo on se kusetuskikka missä suurin vaaranpaikka piilee. Moni vain ottaa rahat ja lähtee tyytyväisenä matkoihinsa. Me kuitenkin sanottiin, että rahat lasketaan vielä uudelleen, jolloin kaveri hermostui ja alkoi vaatia 10% komissiota palveluistaan :D A laski nopeasti nipun ja kuinkasollakkaan siitä puuttui kokonaista 16 seteliä = 320 000 IDR, mitkä juuri hetki sitten oli vielä olleet nivaskassa. Melkoisia taikureita nämä kaverit kyllä ovat, koska me molemmat tuijotettiin pinoa herkeämättä ja silti siitä katosi melkein neljännes. Peli vihellettiin poikki ja meidän satku palautettiin takaisin lompakon syövereihin. Näin se homma vain menee ja valitettavan moni ilmeisesti sortuu ahneuksissaan näiden kettujen ansoihin. Pari kertaa toistettiin sama setti, kunnes päätettiin painua luotettavaan puljuun, josta saatiin oikea päivän kurssi 9300. Halvat on hullun huvit :D

-A&M

Ei kommentteja: