perjantai 18. toukokuuta 2012

Nusa Lembongan

Apa Kabar? eli miten menee?

Viimepostauksesta onkin hurahtanut luvattoman pitkä aika. Tämä johtuu ehkä osaksi siitä, että viimeisen "reissun" jälkeen jämähettiin Kuta:lle ja tarkoituksena oli odotella siellä Ausseista saapuvia R&T:tä. Anemone hotellissa meistä asukkaista muodostui oikein monikansallinen kaveriporukka, joka osaltaan helpotti tota jumiutumista :) 

Kutalla päivät toisti itseään. Aamulla surffattiin, iltapäivällä safkailtiin isolla porukalla ja illalla paineltiin vielä takaisin veteen. Poppoo koostui Hollantilaisista, Walesilaisesta, Saksalaisista ja Ruottalaisista, eli meno on ollut aika moniväristä ja hyvä niin. Harvoin sitä hotellissa tutustuu noin moneen uuteen tyyppiin, mutta nyt homma vain natsas ja kaikilla oli vähän samanlaiset suunnitelmat joten mikäs siinä!

Ennen yhdistys R&T:n saapumista vuokrattiin yhtenä päivänä skootteri ja suunnattiin Kutan päättömän liikenteen sekaan. Tarkoituksena oli käydä vilkaisemassa Tanah Lot nimistä temppeliä. Pohjatyöt ei tälläkertaa olleet ihan kattavat ja pettymys oli suuri. Tuo "temppeli" on pienellä saarella ja eihän sitä edes juurikaan mantereen suunnasta nähnyt, plus paikka oli täpötäynnä aasialaisia ja indoja, joka sai turhautumisen määrän kasvamaan maksimiarvoihin. Niinpä lyhyen mulkoilun jälkeen päätettiin suunnata takaisin kotiin, muun porukan sekaan. Iltapäiväliikenne oli niin sekasortoista, että kotiin päästyämme hiki virtasi ja hartiat oli kaikesta pusaamisesta täysin jumissa :P





Tekevälle sattuu.
Me päätettiin, että odotellaan näitä tulevia vierailijoita ja hommaillaan mitä ollaan ennenkin hommailtu, eikä höntyillä millekkään turhille nähtävyyksille enää ollenkaan. Viikko hurahti ohi vauhikkaasti ja koitti R&T:n saapumispäivä. Oltiin suunniteltu, että bunkkaillaan Anemonessa vielä muutama yö, ennenkuin suunnataan kohti Nusa Lembongan saarta. Hotellin porukasta Walesilainen William ja Saksalainen Dennis päättivät liittyä iloiseen seuraamme ja tämähän sopi meille oikein mainiosti. Isolla porukalla on aina hauska matkustaa ja jauhaa sitä p-skaa.

Rimpula & Keke

Viimeisenä iltana Balilla käytiin porukalla tuulettumassa Kutan tunnetussa Sky Gardenissa, koska Hollantilaiset olivat myöskin suuntaamassa muille maille ja tämä oli viimeinen kerta heilua heidän kanssaan ulkosalla. Sky Garden on 4 kerroksinen megapartykompleksi, joka kieltämättä on hieman liikaa normaalille ihmiselle. Liikaa ei kuitenkaan ole se, että joka ilta klo 21-22.30 ylimmästä kerroksesta löytyy ilmaisten drinkkien naamaankiskomiskarkelot ja kaikkihan tietää mitä se tarkoittaa :D Juhlailta oli oikein mukava, ennenkuin Walesinpoika nakattiin niskapersotteella kadulle ja tämä täysin ilman syytä. Ilmeisesti portsarilla oli huono päivä tai jotakin HEHHEH! Noh hauskaa oli, toisinkuin seuraavana päivänä kun piti hypätä tulikuumaan bussiin ja keikkuvaan veneeseen :)

Kaksinkäsin kun ilimasta kerran on!
William-nine
Toni ja Riina ne yhteen soppii
Swettiletti.
Matka Kuta-Nusa Lembongan buukattiin tutun Perama toursin kautta ja hinnaks muodostui 230 000 IDR per lätty, tämä siis eestakainen reissu ja pienillä joukkoalennuksilla. Matkasta voi mainita sen verran, että se oli jokseenkin hapokas. M sylkäisi aamupalat yli laidan puolessa välissä matkaa ja muillakin naamat olivat jokseenkin kalpeana :P Liekö eilinen vai todella kova aallokko syynä tähän. Reissu kesti kuitenkin vaivaset 2 tuntia, että mistään ihan järkyttävästä keikasta ei ollut kyse.



Nyt ollaan viimeset 3 päivää hengailtu täällä saarella ja mestasta ei voi muuta sanoa, kuin että loistavahan tämä on! Majoitus tapahtuu vehreässä Rama Garden nimisessä hotellissa ja 150 000 IDR:n hintaan saadaan ihan oma "talo" sekä maailman suurin sänky. Tämä paikka on ehottomasti reissumme upein majotus ja hinta ei todellakaan järkytä. Aikaa ollaan tapettu auringonnousu ja -lasku surffeilla ja saarta skootterien avulla tutkien. Ensivaikutelma tänne saapuessa oli heti todella positiivinen. Saarelta ei löydy Mäkkäreitä tai oikein muutakaan suurenmaailmanmenoa ja homma pysyy omalla tavallaan aitona. Ihmiset on iloisia ja rakastavat kotisaartaan.

Tulivuori komeena.
Sunset-surf


No oonko minä vähä söpö?!

Kristallin kirkasta! 8)

Etsi William?

Meijän kotikolo :)


Hanat auki, vai miten se meni?
Eilen aamusurffien jälkeen vuokrattiin oma botski ja sen omistaja vei meidät 4 tunnin snorklailureissulle saaren lähivesille. Vedet täällä ovat uskomattoman kirkkaita, ei ihme että jotkut sanovat, että ehkä jopa koko Bali/Lombok alueen kirkkaimmat. Eka snorklauspaikka oli ihan koralliriutan reunalla, missä virtaus oli aivan uskomaton. Valehtelematta vauhti pinnan alla, muutaman potkun kanssa oli lähemmäs 20km/h...hullua! Tuon lisäksi käytiin kattomassa kaloja parissa lahdenpoukamassa ja päivällisellä Mushroom Beachilla. Koko lysti kesti kokonaisuudessaan 4 tuntia ja maksoi porukalle 300 000 IDR, eli sen 5$ per naama - HALPAA


A niinku apina.
Good life.





Kalan ruokintaa B)

Täydellisen päivän jälkeen on helppo hymyillä! :)


JUMP!
Yks juttu tässä lähes täydellisessä saaressa hieman harmittaa ja välillä jopa öklöttää. Paikalliset ilmeisesti viljelee jonkinsortin meriheinää tai levää tuossa rantavedessä ja sitten kuivattavat niitä pitkin pihoja ja katuja. Haju on kerrassaa karmaiseva! Miettikää nenässänne homehtuneen kalan tai kuolleen rotan raadon löyhkää, välillä on pukli ollut lähellä tulla. Toisille herkkua ja toisille ei, mutta ei anneta sen häiritä! :)

Tänään A on sitten hieman sairastellut, joten tästä syystä on aikaa näppäillä tätä postia teidän kauhuksi. Toivotaan ettei kyseessä ole malaria tai denguekuume, sehän tästä vielä puuttuisi :D Ehkä huomenna on kaikki paremmin, kun suunnataan takaisin Balin hulluuteen.

Kahdeksan päivää reissua jäljellä, HUI! Viimeinen viikko puuhaillaan sitä sun tätä ja yritetään ottaa kaikki irti vimosista päivistä ennen arkeen palaamista :)

PS. Posti julkaistiin JÄLLEEN vuorokauden myöhässä nettiongelmien vuoksi, aikamuodot siis päin pyllyä.

- A&M

1 kommentti:

Terhi kirjoitti...

Kiitti tuosta Rama Garden vinkistä! Löysin bloginne kun Googlailin Lembongania ja kun muita suosituksia majapaikan suhteen ei ollut, päätettiin etsiä tämä. Kyllä kannatti :) (vaikka alkuunsa ei löydetty perille ja turhautuneina otettiin yks yö huonommasta ja kalliimasta paikassa) Näin puolitoista vuotta jälkeenpäin maksetaan 200 000 yöltä ilmastoidusta mökistä, eikä ainakaan toistaiseksi ole mitään valittamista :)