tiistai 17. tammikuuta 2012

Raskaan työn raatajat.

Nyt on toinen viikko duunia takana. M sairastui muutama päivä sitten ja joutui jäämään pois töistä. Ihan itse omin silmin todettiin että kyseessä on angiina, mutta eihän noita antibiootteja saa ilman reseptiä, niin jouduttiin piipahtamaan tohtorin pakeilla. Tuntui melkosen tyhmältä maksaa 71$ kolmen minuutin käynnistä, koska tohtorihan totesi samat asiat kuin me, löi leiman paperiin ja passitti meidät apteekin suuntaan. Toivotaan että M tervehtyy pikapuolin ja ettei tauti ainakaan enää pahene.


Tuosta työstähän ei enää tarvitse suurempia kertoa kun siitä viimeeksi muutaman rivin verran jaariteltiin. Nyt voitas vaikka kertoa sitten tästä porukasta vähän enemmän. Työ porukka koostuu ilmeisesti melkein 200 poimijasta, mutta täällä kämppäysalueella meitä majoittuu vain about 25 henkeä. Tähän sakkiin mahtuu jos jonkinsortin hiihtäjää ja häröpalloa. Tässä muutama kuva tuolta työmaalta :)

Kyllähän niitä puita riittää.. Loputon urakka.
James ja vanha tuttu Italian-mafia!

Työn uuvuttamat poijjat.
Ranskikset tauolla.
Ahertajat hommissa.
Ranskalais-Canadalainen Matt näyttää mallia.

Linda ja Rory SUOMI-paita päällä

6 hengen porukka Hollantilaisia aihettaa aikamoista pahennusta niin työmaalla kuin täällä "kotosalla". Kyseinen porukka on meinannu saada kenkää hommista jo lähemmäs 4 kertaa ja tuntuu ettei näillä jätkillä o mitää tapoja tai käsitystä miten töissä kuuluu käyttäytyä esimiestä kohtaan. Kyllä siinä on ihmetelty ja naureskeltu poikien toiminnalle, tuntuu että nää kaverit vois passittaa armeijaan toviks niin oppisivat olemaan. Täällä leirissä nää elää ku siat. Paskat ja roskat jää lojumaan pitkinpoikin pöytii ja lattioita ja ilmeisesti kukaan eijo esitelly heille tiskiharjaa, melkosen outoa :P Osa näist jätkistä on jonkinsortin taiteilijoita ja "maalareita" joten ei ole ollenkaan ihme että homma on vähän hakusessa HAHAH. Nää puukenkäiset on myös herättäny meissä ihmetystä sillä, miten he hommaavat leivän pöytään. Joka päivä nää jätkät kiertää lähimaaston supermarkettien roskikset ja tuo sieltä jos jonkinsortin sapuskaa pöytään :D Läheskään aina noi sapuskat eijo ees kyllä menneet mitenkää pilalle ja päiväyskin on melkein hollilla, joten eipä siinä sitten kai mitään muuta ku go for it!

Toinen erikoinen heppu kuka täällä paiskoo hommia on Giullian 28, Montrealissa syntyny punkkariheppu. Tää jätkä kerto tossa työn lomassa elämäntarinaasa ja se oli melkosen vakuuttava. 13- vuotiaana se alko myymää huumeita koulussaan, sai turpaan helvetin enkeleiltä, jonka jälkeen sen äiti potkas sen kadulle. 15-vuotiaan se lähti kiertämään kotimaata ja pari vuotta tosta, suuntas ulkomaille. Tää jamppa puhuu ranskaa, englantia, espanjaa, italiaa, vähän saksaa, ruotsia ja SUOMEA! Reissuillaan se on asunu jos jossakin ja kun alettiin puhumaan roskien tonkimisesta, eli DUMPSTER DAIVINGISTA, niin tällä oli kova fakta. 4-vuoden Espanjassa asumisen aikana hän oli käyny vaa pari kertaa kaupassa ostamassa ruokaa, kaiken muun se oli kaivanu roskiksista, mikäs siinä :D Suomessa hän on kans "asunu" jonkun aikaa menneinä vuosina. Kaikki rahat matkustamiseen hän oli saanu kadulla kerjäämällä, ja Turussa ollessaa oli Turun Sanomien toimittaja tullu kysymään saisko siitä tehä lehtijutun. Pienen pohtimisen jälkeen vastaus oli ollut kyllä ja artikkeli oli tärähtänyt ulos seuraavana päivänä. Sinä aamuna kahen ja puolen tunnin kerjäyssaldo oli noussut 350€ normaalin 20 sijasta :D Porukka oli myös tuonu mp3 soittimia, vaatteita ja muuta tavaraa mitä toi oli maininnu tarvitsevasa siinä haastattelussa. Yleensä noita kerjäläisiä pidetään narkkareina tai muutenvaan juoppoina, ja siltä tääki jätkä kyllä kieltämättä näyttää, vaikka todellisuudessa asia on aivan toinen.

Punkkarimiäs!





Juu, että tälläitä porukkaa täällä on hommissa :D

A:lla oli paripäivää sitten synttärit ja tämä kyseinen punkkariheppuhan tuli vähänväliä kaatamaan korin täyteen itse poimimiaan kirsikoita synttärilahjaksi. Kokopäivän jätkä muistutteli, että "paljon onnea!" ja piti huolen ettei asia päässyt unohtumaan. Jännä sinäänsä, että noin ulkonäöllisesti tosta kaverista uskois viimeseks, miten hyväsydämminen se on. Kaveri on reissuillaan selkeest oppinu jakamisen merkityksen.

Suureks yllätykseks paljastu, että täällä farmilla on lisää sinivalkoista Suomalaisverta :D Meidän pohjoismaista vähemmistöä täydentää tyttö nimeltä Linda, joka on kotoisin Helsingin kupeesta, Riihimäeltä. Hän eksy tänne poikaystävänsä kautta, joka on täysin Aussiaverinen rastapäinen kaljasieppo :D Molemmat on erittäin lepposia ja on ollu ihan mukavaa, että päästää välillä jutustelemaan kotimaisella kielellä muillekkin kuin toisillemme.


Saniteettitilamme :-)



Merirosvolippu nostettu salkoon. Taustalla näkyy keittiö :D
Laatuolutta!
Ennen lähtöä laitettiin molemmat viestiä pankkeihimme, että olemma pitkään ulkomailla. Joskus noi nimittäin luulevat, että kortti on pöllitty ja sulkevat sen, jos sitä liikää rassataan ulkomaila. Ja kuinkasollakkaan, yks päivä oltiin ostoksilla ja M:n kortti ilmoitti DECLINED! Kortti oli suljettu, NICE! Verkkopankissa oli ilmoitus, että heillä on vahva epäilys siitä että tilitiedot ovat kolmannella osapuolella. Pankki sanoi, että ongelmaa ei voida ratkaista ellei me soiteta heille suomeen, onneks noi puhelut ei maksa "juuri mitään" :P Edestakaisin postittelulla ja melkosella jankkaamisella verkkopankin vällytyksellä, ollaan päästy siihen tilanteeseen, että pankki lupasi laittaa uuden kortin tulemaan. Ongelmahan on taas se, että osoitetta ei ole, ainakaan niin pitkään että läpyskä kerkeis tänne toiselle puolelle maailmaa saapumaan ajoissa. Joten te, ketkä joskus lähette pitemmälle reissulle, ottakaa 2! KAKSI! korttia mukaan, muuten voi mennä homma hankalaks...

Tänään on vapari töistä ja huomenna hommat jatkuvat. Edessä pitäisi olla vielä 5-7 työpäivää, jonka jälkeen pistetään pillit pussiin ja pussit kiinni. Toisin sanoen hommat loppuu vähäsen suunniteltua aikasemmin, mutta mitäpä tuosta :) Uusia suunnitelmia on vähän tossa jo hahmoteltu, ainakin pingviineitä pitäis käydä bongaamassa! Muita suunnitelmia ei vielä paljasteta, että teillekin jää jotakin odottamisen aihetta sinne kotisuomeen :) HEHHEH!

- A&M

4 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Kiitos taas terveisistä. Tuli ihan "tippa linssiin" kun luin punkkarihepusta ja hänen elämästään. Ja se että miten hän muisti Anttia synttäripäivänä.

Toivotaan että Maijun angiina selättyy lääkkeillä eikä tule jälkitauteja. Kannattaa hoitaa kunnolla ja levätä jos mahdollista.

Mielenkiintoista nähdä teidän kirsikkafarmi, sai jonkinlaisen käsityksen poimisen "ihanuudesta".

Toivomme teille kaikkea hyvää ja jaksamista sinne loppurutistukseen -sitten uudet seikkailut odottavat!

Rakkain terveisin äiti

Annemari kirjoitti...

Moi rakkaat!

Loistavia kuvia taas :-) Ja mielenkiintoista tarinaa muutenkin,kiitokset!!

Me täällä Syötteellä koitamma kuvata teille lumimaisemaa vastapainoksi kesälle ja kirsikkapuille :-D

Paranemisia Maijulle ja myöhästyneet synttärionnittelut Antille! Olette rakkaita <3

Annemari

G´Pau kirjoitti...

Moooooi!

At first...Maiju parane pian <3 Ja Antille ONNEA!! Ja noi naamat...HAH :D Täällä elämä hymyilee, onnesta soikeena ja sydämiä leijuu ympärillä ;) Toivottavasti sait mun meilin!?!?

Kake kirjoitti...

Moikka! Ja Antille hiiirmuisen paljon onnee! :) Paljonkos sitä nyt tuli mittariin?? Ja Maijjukalle iiso parantumis-hali! Jospa alakas menemään pikkuhiljaa ohite. Aika mahtava punkkarityyppi teillä siellä työkaverina juu.. ei varmasti moni tyyppi nuin ihanaa elettä tekis...

Myö täällä Riitta-mummilassa ollaan Hugon kanssa ja huomenna lähetään kaverin luo Keiteleelle..Tullaan sitten su vielä takasi tänne.. Hugo "hoitaa" ihan mielissään Sippee (työntää sormet nennään yms..) Ja meijjän rakkaalla pojalla on varmaan jo jonkin sortin uhma tulossa.. koko ajan saa vääntää joka asiassa sen kanssa ja jos HÄN ei saa jotain oman mielensä mukkaan,ni alakaa tavarat lennellä ja äiti saa osumaa... HUH! Että Maijju-tätillä riittää hommia tätitettävän kanssa,kuhan sieltä kottiuvutte.. :D

Ei muutaku tosissaan parantumisia ja tsemppiä sinne! PITÄKEE HUOLI TOISISTANNE! <3 Rakkaavella: Kake the Katju