maanantai 9. tammikuuta 2012

Kirsikkakuume.

Hellurei!

Noniin, nyt on viikko vierähtänyt kirsikoita poimien ja sormet on rakoilla, rikki ja turvoksissa. Viime viikolla oltiin töissä viisi päivää, keskiviikko ja sunnuntai olivat vapaita. Työajat tulevat jatkossakin olemaankin tälläisiä vähän epämääräisiä, koska välillä pitää marjojen antaa kypsyä ja silloin päästää hurvittelemaa vapaalle jalalle.

Kerrotaanpa nyt pari juttua tosta itse hommasta, kun ei oikein muutakaan ihmeempää ole :D Työ on ihan lepposaa, vaikka taukoja ei juurikaan ole. Koko touhu muistuttaa enemmänkin jotakin mökillä puuhastelua, etuna kuitenkin, että siitä maksetaan. Koska työstä maksetaan tehdyn työn, eli täysien korien mukaan, on koko homma mennyt täydeksi kilpailuksi kaikkien kesken. Meitä kahta ei ole juurikaan kiinnostanu lähtee sellaseen pelleilyyn mukaan, vaan yleensä naureskellaan porukalle kun ne säntäilee paniikissa puusta toiseen. Jengi kyselee kokoajan toisiltaan "paljos sulla on kasassa?" ja tuntuu, että sun status määräytyy sillä, paljo sait töissä koreja kasaan.

Toisaalta on ihan palkitsevaa että tost hommasta maksetaa sen mukaa mitä teet. Homma on omissa näpeissä paljo tienaat, jos laiskottaa ni huonost, mut jos on virtaa ni vaikka kuinka paljo. Me ollaan jokapäivä parannettu tulostamme, koska tää kirsikoitten napsiminen on täysin tekniikkalaji. Tänään maanantaina päivä päättyi saldoon A=25 ja M=23 koria. Eli tosta nopeest laskettuna tienattiin 350$ puhtaana käteen CHI-CHING HAHAHAHA!

Voitte varmaan arvata mitä tapahtuu, kun porukka kuulee että seuraava päivä on vapaa :) Töitten jälkee jengi ryntää sankoin joukoin pullokauppaan hakemaan kostuketta ja juhlat on valmiit alkamaan. Lauvantaina kypärä täris melkosesti, oli nimittäin sellaset kekkerit että oksat pois. Onneks lähimmät naapurit ovat melkosen kaukana, muuten ois voinu tulla sanomista, ainuut ketkä saatto häiriintyä hullusta mölystä oli tossa laitumella määkivät lampaat :D

Ranskalaisten leirissä.
Ranskis ja Finskis
Sunnuntaina päätettii sitte lähtee pikkuselle rapeliseikkailulle, kun ilmaki oli oikein makoisa. Täält meidän "asunnolta" näkyy tossa Hobartin kyljessä olevat vuori Mt Wellington. Se näyttää melkosen korkeelta, joten pitihän sitä lähtä tarkemmin sitten tutkimaan. Ihmeellistä oli, että mistään ei löytynyt tietoa onko huipulla mitään look-out pistettä, eikä missään ollut edes opasteita vuorelle. Niinpä pienen harhailun jälkeen löydettiin oikea reitti ja huippu löytyi. Maisemat olivat melkoisen huimat, jopa sen verran huimat että M:n piti sylkästä, liekö edellisen illan juhlat painaneet harteilla vai oliko syynä vähähappinen vuoristoilma :D Tuuliki puhals melkosen kovaa, tukka ihan meinas irrota päästä ja pää harteista  :)

Teltan päällä näkyy Mt Wellington, teltassa näkyy Kirsikka-Kettu.
Takapiha.
Näkymä Hobartiin.





Hobartin satama.
Mt Wellingtonilta napattu TiltShift kuva Hobartista.
Tänään kun tultiin töistä niin meitä odotti mukava yllätys. Päivällä oli pieni etelänavan puhurituuli puhaltanu telttakylän yli ja meidän talo ja rojut ovat pitkinpoikin pihamaata :D Muutaman ärräpään jälkeen pistettiin lukaali uudestaan kasaan ja todettiin, että pitäs ehkä kipasta kaupaan hakemaan pikkasen parempi, kun tällänen kolmenkympin röttelö :D

Ilma on viimisen viikonaikana heitelly miten sattuu. Välillä on pirun kuuma ja välillä kylmä. Jotkut yöt on olleet ihan jäätäviä ja välillä taas pystyy nukkumaan ilman makuupussia. Olishan tänne tietysti jonkinäkösen takin voinu matkaan ottaa, ei täällä niin lämmin oo.

Eipä siinä sen kummempaa, kun ei mitään ihmeempää kerrotavaakaan ole. Tämä teksti julkastu ilman M:n lupaa, koska se sammahti tohon viereen, sen verran rankka työpäivä takana, enkä raaski herättää enää. Me yritettään ainakin kerran viikossa päivittää blogia, niin kauan kun tätä työtä kestää.

Palaillaan taas :)

- A&M

9 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Hei Kirsikkaiset !

Olipa mukava saada teiltä uusi blogi. Nostan teille hattua siitä miten ahkerasti jaksatte poimia kirsikoita:-)
Teillä näyttää olevan pikkusen isompi takapiha kuin täällä Pien-Ahmolla.
Eilen juhlimme Veeran 1-vuotis synttäreitä, ja Maijulla juhla lähestyy...;)

rakkaat terveiset Iisalmesta, äiti ja Martti

Emma kirjoitti...

heijsan!

Minua jäi kauheesti kiinnostaa, paljoko ne hirrrmu nopeet poimijat kerää, jos tekin keräättte NOIN monta koria?!

Ihania kuvia taas, meillä täällä on kova kamerakuume, kiitos teidän loistavien fotojen! ;)

työn illoo sinne!

A ja M kirjoitti...

Ne "himopoimijat" on täällä jo osa toistavuotta ja osa on tehny tätä hommaa jo useemman vuoden. Niillä on siis tekniikka hallussa :D Ne kerää päivässä suurinpiirtein vähän päälle 40 koria. JA SE ON PALJO! MUTTA! Täytyy sen verran sanoo, että niiden tulos ei oo yhtään niin siistiä ja poiminta oikeanlaista, toisinkuin niiden, ketkä tekee vähän hitaammin :) Ne on välillä vähän liiankin kieroja ja osa on saanu sen takia potkut.

Herra Haapa kirjoitti...

hoi! hiano reportaasi kirsikkafarmarin elon tiestä. hiaman on erilaiset korvaukset kun sillä jengillä joka tulee ukrainasta ja ties mistä tadjikistanistana lieksan korpeen kerää pualukkaa. tai et siis rahnaa tianaa vaik ei kerä käet veril ja valtaisa cocksoni otassansa. repesin kyl noille natsikeräilijöille. olihan se nyt varma, et sellasia löytyy. viisas ottaa zillimmin, niinku työelämäs yleensäkkin. hyvä myäs, et kapusitte kukkulalle. tykkäilen aina näistä korkeelt otetuist maisemakuvista ja eläinlajien zoomauksista. taas kerran olittena niin korkeel et ei tääl moisii korkeuseroi o ku eri kännien välil. nyt ku ootte kert tolkuttoman kaukaan suomen miamist, ni laitetaas tähä yhteytee linkki dokkarii, joka tuli eilen myös telkust. erittäin aktuellii materiaalii ja lekendaarisii hahmoi, inzoi!

http://areena.yle.fi/video/1307354213406

Kake kirjoitti...

Moro! Mää kävin vasta äsken lukkeen tuon teijjän edellisen jutun,että nyt on sielläkkii kommenttia. :) Niin siis tuosta kirsikanpominnasta,että paljoko siitä yhestä korista saa euroina aateltuna..?Minnen tajua.. Niin ja pitäkee puolenne,jos ne typerät poimijat käypi vaikka teijän koreilla ku ette huomaa.. :)
Tiiä miten ahneeks heittäytyyvät..

Kesätyöks voisitte mennä mansikanpoimintaan sitte ku tuutte Suomeen.. :) Heh,ei vaan tsemppiä työhön.. palataan taaaaas.. <3

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa teipata peukalo ja etusormi sellasella urheiluteipillä. Helpottaa aika paljon keräämistä. E

A ja M kirjoitti...

Jep, teippii ollaa rullattu sormiin, mut hävii tatsi ja se ei jotenkii oikee futaa.. Kiitti vinkist kuitenki ;)

Anonyymi kirjoitti...

Meil toimi parhaiten Elastoplast Sport Rigid Strapping Tape (saa ainakin Big W:ltä). Levee (38 mm) on parempi kuin kapee, ei irtoo niin helposti sateen yllättäessä:) E

vaakku kirjoitti...

No moikkelis koikkelis,

No huh.Saatiin toi modeemi viimein kuntoon. Eli Antille paljon paljon onnea synttäreiden, 15.1. johdosta.Tulet hämmästymään lahjusten suuruutta ;).Eihän tää onnex vielä hirveen myöhässä ole. ;).
Kerätkää nyt niitä kirsikoita siellä vaan ja varokaa kaikkia outoja otuksia jne.
Tänne tuli sitten talvi viimein.
Ootellaan teitä jo kotiin sieltä.

terveisin Äiskä ja Iskä