torstai 15. syyskuuta 2011

16 Päivää lähtöön

Tässä blogissa tulette seuraamaan meidän reissua Australiassa seuraavan kahdeksan kuukauden ajan.
A: Morjes
M: Tervens!

Idea lähteä juuri Ausseihin oli hautunut jo pitkään molempien mielissä. Keväällä totesimme elämäntilanteemme olevan sellainen, että nyt sen on tapahduttava tai ei koskaan. Tästä alkoi raivokas rahan säästäminen ja asioiden selvittäminen: mitä, miten, minne...?

M: Miks halusin lähteä juuri Australiaan? No siks, että siellä on mahtavat mahdollisuudet kaikkeen. Nähtävää ja koettavaa riittää niin paljon, kun sitä vaan jaksaa haalia. Tarviin mun elämään haasteita ja haluun rikkoo rajojani. JA siellä on kenguruita ( hähää ).

A: Mä haluan Ausseihin surffaus mahdollisuuksien takia. Tykkään myös asettaa itelleni haasteita. Nyt on elämässä tilanne, että ei oo asettunu työelämään ja koulut on ohi, sen takia voi tehä jotain tällasta repäsevää. En haluu, että joudun 70vuotiaana vanhainkodissa sanomaan "Ois pitäny lähtee...".

Ensimmäisenä asiana listalla oli working holiday viisuminen hankkiminen. Ne myönnettiinkin helposti.
A: Todellakin, 12h siihen meni :P
M: Ei se ihan niin näppärästi käynytkään. Menin laittamaan muutaman rastin väärään ruutuun kyselylomakkeessa. Näiden kohtalokkaiden rastien takia minulta alettiin tivaamaan röntgenkuvia ja lääkärinlausuntoja terveydentilastani. Useiden sähköpostien ja puheluiden jälkeen sain muutettua lomakkeeseen tiedot, jonka jälkeen viisumi myönnettiin minulle ilman lääkärissä vierailuja. HUH tässä säästyi pitkä penni!

Viisumien jälkeen oli aika hankkia lentoliput. Aikamme hintoja tutkittuamme, otin puhelimen kouraan ja soitin KILROY travelsiin. Heidän avulla hankimme 2.9.2011 - 31.5.2012 meno-paluu liput, vaihdettavalla paluupäivällä. Hintaa näille tuli about 1350€ per naama, ja jos paluupäivää tai paikkaa vaihdetaan, maksaa se about 100€ lisää per lärvä.

Pitkää menomatkaa helpottaaksemme, päätimme pysähtyä vetämään henkeä viikon ajaksi Hong Kongiin. Kyllähän tuolla varmaan näkemistä ja kokemista riittää! Ei tämä pöllömpi vaihtoehto ollut ollenkaan :)
A: Pääseepä kerrankin maistelemaan ja tutustumaan aitoon kiinalaiseen keittiöön! Ja kyllähän tuolla varmaan valokuvattavaakin riittää.

Meinattiin muuten varata majoitus Chungking mansionista...
M: Mut miä kävin nynnyilee. KATTOKAA NYT MILLANEN MESTA! Jaiks. Veikkaan, että saattais pari kertaa jännittää pääseekö hengestään, ryöstetäänkö vai herääkö yöllä rotta kainalossa.
Päädyttiin sitten varaamaan huone Ah Shan Hostel nimisestä murjusta, ei varmaan ole paljoa tätä parempi :D hintaa viikolle tuli abaut 130€

Matkavakuutukset kilpailutettiin ja muutamien sekavien tarjousten jälkeen päädyttiin Pohjolan/Eurooppalaisen jatkettuun matkavakuutukseen. Koko reissun vakuutus maksoi 150€/vuosi + 250€/per naama. Eli siis 8kk per henki about 325€.

Nyt kun pakolliset ja välttämättömimmät reissuun liittyvät asiat on hoidossa, on ollut aikaa tyhjennellä kämppää, myydä tavaroita pois ja pakata varastoon menevät rojut pahvilaatikoihin.


Tuli muuten hankittua uudet matkalaukutkin :P Brittiläinen surfdome.com myy näitä hyvinkin huokeaan hintaan verrattuna kotimaan kiskureihin!Palaillaan taas!

- A & M

3 kommenttia:

Annemari kirjoitti...

Kiva! Tätä pitää alkaa seurailemaan :)

A ja M kirjoitti...

No ehdottomasti :)

Pauccu kirjoitti...

Ja totakin taulua...